TILBAKE PÅ SKJERMEN: Ida Fladen var sist aktuell som programleder i Idol Junior høsten 2014. Nå er hun tilbake med programmet «Happy go lucky». Foto: TV 2
TILBAKE PÅ SKJERMEN: Ida Fladen var sist aktuell som programleder i Idol Junior høsten 2014. Nå er hun tilbake med programmet «Happy go lucky». Foto: TV 2 Foto: K1T

Ida Fladen (30) åpen om depresjonen i nytt program

Med livet som innsats kaster programlederen seg ut i nytt prosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke første gang Ida Fladen (30) utleverer seg selv på TV for å belyse viktige samfunnstemaer.

Med programmet «Prosjekt Perfekt» på NRK testet Fladen ulike livsstils- og skjønnhetstips for å oppnå et perfekt liv.

Nå skal 30-åringen også vise en ærlig og usminket side av seg selv i programmet «Happy go lucky».

Har slitt med depresjon og angst

Ironisk nok lever Fladen et tilsynelatende perfekte liv. Hun har en kjæreste hun mener er super, gode venner, egen leilighet og drømmejobben som programleder i TV 2.

Men bak fasaden er det ikke like rosenrødt for 30-åringen. Ida har slitt med depresjon og angst i mange år, og nå har hun bestemt seg for å ta tyren ved hornene.

Sammen med psykologen sin starter Ida et prosjekt som handler om å gjøre ting forskerne vet har en dokumentert effekt på hvordan vi mennesker føler oss.

Resultatet har blitt TV 2-programmet «Happy go lucky».

Skal teste åtte leveregler

Ida skal teste åtte leveregler, som skal skape positive følelser, og dermed forsterke hennes generelle følelse av lykke.

I løpet av seks måneder skal Ida bli flinkere til å dyrke relasjoner, ta vare på kroppen, jobbe med å akseptere hvem hun selv er, vise nestekjærlighet, lære nye ting, være del av et fellesskap, leve i øyeblikket og sette seg mål.

Og forhåpentligvis vil dette ha en preventiv effekt på depresjonen og gi Ida noen verktøy til å bedre takle livets utfordringer.

Serien på åtte programmer kommer på TV 2 til våren.