OVERGREP: Festivalen startet den store debatten om overgrep på svenske festivaler tidligere dette året. FOTO: Frida Möller / Studio Emma Svensson / We are Stockholm Presse
OVERGREP: Festivalen startet den store debatten om overgrep på svenske festivaler tidligere dette året. FOTO: Frida Möller / Studio Emma Svensson / We are Stockholm Presse

18 anmeldelser av overgrep på to dager:

Politiet: – Alt går etter planen

Anmeldelsene av seksuelle overgrep fortsetter å rulle inn etter den svenske ungdomsfestivalen «We are Stockholm».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter kun én dag av den svenske ungdomsfestivalen «We are Stockholm», leverte åtte personer anmeldelser om overgrep.

Nå er det totalt anmeldt 18 forhold om seksuelle overgrep, etter at onsdagen brakte med seg 10 nye anmeldelser, opplyser Stockholms-politiet til TV 2.

«We are Stockholm» har målgruppe 13-19 år, og hadde tirsdag mer enn 25.000 besøkende.

Den populære ungdomsfestivalen er kjent for å ha sparket i gang debatten om overgrep på svenske festivaler, da det ble kjent at politiet hadde lagt lokk på sannheten om overgrep i 2014 og 2015.

– Går etter planen

Ifølge politiet dreier deg seg om overgrep av typen blotting og tafsing, og det er kun jenter og kvinner som har anmeldt. Voldtekter er ikke anmeldt under festivalen.

– Vi opplever at festivalen går etter planen. Sammenlignet med 2015 har vi flere anmeldelser om seksuell trakassering, men det er forventet, sier kommunikasjonsmedarbeider Mats Eriksson til TV 2.

Årsaken, sier han, er at politiet i år har oppfordret kvinner til å anmelde slike hendelser, i kjølvannet av debatten som har utspilt seg i Sverige den siste tiden.

– Vi vet at det er store mørketall vedrørende denne type kriminalitet, det vil vi prøve å redusere, sier han.

Fornøyde med utviklingen

Festivalledelsen skriver på sine hjemmesider at de også er fornøyde med festivalen så langt.

– Det er en markant forskjell i dialog med våre besøkende. Flere kontakter oss voksne, og flere er mer åpne for å anmelde. Det har lenge vært en målsetning å få tettere kontakt med publikum, noe vi opplevde å få i går, skriver de.

Festivalen holder på fram til lørdag. Ifølge Dagens Nyheter jobber over 70 politifolk på festivalen, som er flere enn noensinne.