UFC-stjerner amok på pressekonferanse:

Flaskeskandalen etterforskes – hevder det var selvforsvar

Nå skal myndighetene granske den eksplosive pressekonferansen, og det kan bli dyrt for kamphanene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste pressekonferansen før den historiske returkampen mellom Nate Diaz og Conor McGregor utviklet seg raskt til en skandale da sistnevnte endelig kom på plass.

Det tok bare et par minutter og noen få spørsmål før Nate Diaz fikk nok og gikk mens han slang med leppa og ga iren fingeren. Ikke uventet tok også McGregor del i munnhuggeriet, og ba hele Diaz-følget om å ryke og reise, om enn i et grovere ordelag.

Situasjonen eskalerte da Diaz kastet en flaske mot scenen, og plutselig haglet det med flasker fra begge sider.

UFC-sjefen Dana White så ingen annen mulighet enn å avbryte pressekonferansen, etter å ha tryglet begge parter om å oppføre seg.

– Sorry folkens, vi sees på lørdag, sa White før han tok med McGregor bak scenen.

– Kommer til å se nærmere på det som skjedde

Nevada State Athletic Commission (NSAC), som regulerer sporten fra myndighetenes side, kommer til å etterforske skandale-pressekonferansen. Det opplyser MMA-journalisten Brett Okamoto på Twitter.

– Jeg er skuffet. Jeg skulle ønske at de, UFC og MMA-miljøet kunne oppføre seg som de profesjonelle idrettsutøverne de er, sier NSAC-styreleder Anthony Marnell, ifølge Okamoto.

– Vi kommer til å se nærmere på det som skjedde på pressekonferansen.

NSAC har blant annet myndighet til å bøtelegge MMA-utøverne når de går kamper i Nevada. Lønnen utbetales via NSAC, og de har dermed mulighet til å ta deler av lønnen.

Selv hvis de bare tar en liten del av lønnen til Diaz og McGregor, kan det bli store summer. Da de to møttes i begynnelsen av mars, fikk Diaz utbetalt en halv million dollar, mens McGregor fikk det dobbelte.

Hvor mye de to får denne gangen er ikke kjent, men det er garantert ikke mindre enn ved forrige møte. Det er med andre ord ikke småpenger som står på spill, selv før døren til buret har lukket seg bak de to utøverne natt til søndag.

Kunne fått store konsekvenser for kampen

Det kunne absolutt gått verre under pressekonferansen, for rett bak der Diaz og hans treningspartnere sto da det haglet som verst, var publikum.

Hvis noen i publikum hadde blitt skadet av det som ble kastet, hadde det vært en katastrofe for MMA-sirkuset. Dersom McGregor eller Diaz hadde blitt skadet, kunne kampen blitt avlyst.

NSAC har ansvaret for at begge fighterne er i forsvarlig helsetilstand i forkant av kampen. Et kutt eller åpent sår hadde vært katastrofalt. Den svenske UFC-fighteren Aleksander Gustafsson fikk for eksempel et kutt i pannen en uke før hans kamp mot Gegard Mousasi i 2013.

Resultatet ble at den svenske stjernen ikke fikk gå kampen på hjemmebane i Stockholm, selv om kuttet fikk en uke på å gro.

– Jeg var livredd

I et intervju forteller den frittalende iren at han tror det hele var iscenesatt av Nate og broren hans Nick Diaz. Sistnevnte skal ha kommet ned mot scenen og gitt tegn til lillebroren om at han skulle reise seg og gå.

– Hvis de vil sloss, så kan vi sloss. Jeg så bare at flaskene ble kastet, og da tenkte jeg «virkelig? F*en ta det, hvis dere kaster flasker skal jeg kaste bokser». Men det var selvforsvar. Jeg var livredd, sa McGregor.

– Var du det?

– Nei.

Videre sier iren at det ikke kommer til å påvirke kampen deres på lørdag, og at han helst ikke vil høre noe mer om det.

Storebror Nick Diaz har lagt ut en video med en ung jente som hevder hun ble truffet av en av flaskene McGregor kastet. Det skal legges til at flere journalister har påpekt at jenta er søsteren til en i Diaz-følget.

– Hvorfor kaster du flasker på barn? spør Nick Diaz i videoen.