Bildene av sårede Omran (5) går verden rundt

De hjerteskjærende bildene av den lille gutten er en påminnelse om grusomhetene som fortsatt pågår i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Videoen av den sjokkerte og barføtte femåringen som sitter bak i ambulansen etter at han ble hentet ut fra sitt bombede hjem onsdag, går nå verden rundt.

Bildet av den sårede gutten er bare et fragment av grusomhetene som skjer i Aleppo.

Ifølge Globalis er over 300.000 mennesker drept i krigen i Syria så langt, og tallet stiger. Hver dag kommer det nye tall på hvor mange som er døde, hvor mange som er såret, og hvor mange som er drevet på flukt.

Bildene av den lille gutten får oss til å se gjennom tallene og stoppe opp for å tenke over forferdelighetene som skjer i landet.

Gråter ikke

I videoen ser vi at femåringen blir båret ut av en steinhaug som bare minutter tidligere var et hjem i bydelen Qaterji. Gutten er full av støv og det renner blod fra pannen hans.

Han blir plassert bakerst i ambulansen hvor han en liten stund blir sittende alene. Han tar seg til hodet og merker at han blør, men han gråter ikke. Han tørker bare blodet av på setet og stirrer ut i luften.

Videoen ble publisert av syriske motstandsaktivister. Osama Abu al-Ezz, legen på stedet, bekrefter at gutten er kjørt til et sykehus som han kaller «M10», skriver nyhetsbyrået AP.

Han forteller at gutten, som er identifisert som fem år gamle Omran, er såret, men det er ikke er snakk om noen alvorlige skader. Han skal nå være utskrevet, ifølge nyhetsbyrået.

Redde for sykehusangrep

Leger i Aleppo bruker koder på sykehusene på grunn av den systematiske bombingen av sykehus i området.

– Vi er redde for at sikkerhetsstyrkene vil infiltrere det medisinske nettverket hvor målet blir å ta ambulanser som overfører pasienter fra et sykehus til et annet, sier Abu al-Ezz ifølge AP.

Motstandsaktivister forteller at åtte personer ble rammet av onsdagens angrep på bydelen i Aleppo, fem av disse var barn, skriver AP.

Flere utenlandske medier trekker paralleller mellom videoen av femåringen i ambulansen og bildet av druknede Alan Kurdi som ble funnet på en strand i Tyrkia.

Begge tilfellene representerer borgerkrigen i Syria og de grusomhetene som rammer tusenvis av mennesker som bor der.

– Dybden av vår svakhet

Bildet av femåringen i ambulansen florerer på nettet, og mange tar til Twitter for å uttrykke følelser som bildet skaper hos dem.

Fredsaktivist og tidligere Al Jazeera-direktør, skriver i et innlegg at bildet viser dybden av vår svakhet.

Mange andre, både kjente og ukjente, har også fått med seg og deler den hjerteskjærende videoen av den lille gutten som har blitt et ansikt på krigens herjinger.