Athletes paddle to shore near the Olympic rings after the men's kayak double 1000m heat during the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 17, 2016. (AP Photo/Luca Bruno)
Athletes paddle to shore near the Olympic rings after the men's kayak double 1000m heat during the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 17, 2016. (AP Photo/Luca Bruno) Foto: Luca Bruno

– Britisk OL-utøver truet med pistol

Advarer utøvere mot å forlate deltakerlandsbyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ikke navngitt britisk OL-utøver ble tirsdag kveld truet med pistol under en kveld på byen i Rio de Janeiro.

Ifølge The Guardian er detaljene rundt hendelsen fortsatt uklare. Vedkommende skal ikke være alvorlig skadet, men i sjokk.

Nyheten om overfallet spredte seg raskt blant utøverne i den britiske OL-troppen, noe som igjen førte til at Team GB har sett seg nødt til å gå ut med en advarsel mot å forlate deltakerlandsbyen.

Lederne for den britiske friidrettstroppen sendte onsdag kveld ut en e-post til utøverne der det stod at all ferdsel utenfor OL-landsbyen skjer på eget ansvar.

I e-posten blir de – for deres egen sikkerhet –oppfordret til å følge et sett med regler, blant annet at de ikke skal gå med de offisielle OL-klærne utenfor landsbyen og ikke benytte seg av taxi eller offentlig transport.

«Forlat ikke deltakerlandsbyen i TeamGB-klær eller ha med deg noe av verdi med mindre det er absolutt nødvendig. Dette gjør at du er et mål for tyveri/kriminalitet. Du må gi beskjed til en leder dersom du forlater landsbyen og planlegger å være ute over natten. Vær så snill å gjøre dette FØR du drar ut. », står det.

Videre konkluderer de med at det er tryggest ikke å gå ut på byen i Rio i det hele tatt på grunn av kriminaliteten.

«Rio er ikke trygg og kriminaliteten har økt de siste dagene. Tenk deg nøye om før du forlater landsbyen for å feire etter at du er ferdig med å konkurrere»

Ifølge The Guardian har britiske utøvere fått beskjed om at nasjoner har innført portforbud under OL. Den britiske olympiske komité har gitt beskjed om at de vil vurdere det samme dersom det oppstår flere brudd på sikkerhet.

Tidligere denne uken ble de amerikanske OL-svømmerne Jack Conger, Ryan Lochte, James Feigen og Gunnar Bentz utsatt for et væpnet ran i Rio. De brasilianske myndighetene hevder imidlertid at de ikke har bevis for at det skal ha funnet sted og svømmerne må nå bli igjen i Brasil mens saken blir videre etterforsket.