– Det er dette som er livets høydepunkt

Henrik Ingebrigtsen forsnakket seg og «glemte» sin gravide samboer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Henrik Ingebrigtsen løpe kl. 01.45 natt til fredag.

RIO DE JANEIRO (TV 2): Ingen trodde Henrik Ingebrigtsen skulle gjøre det bra i OL. Men i skyggen av diskvalifikasjonen av bror Filip, er det nok en gang storebror Henrik som må redde familiens ære. Og han er ikke snau når han beskriver hvor viktig det er.

– Livets høydepunkt
– Det er dette vi trener for. Det er det her som er sesongens store høydepunkt. Det er livets høydepunkt nesten, eh unnskyld til kjæresten, eh ja, sier Henrik, vel vitende om at samboeren Liva er gravid hjemme i Sandnes.

– Det er det sportslige høydepunktet, unnskyld, retter han opp med et smil.

– Du får kanskje en melding etter den der?

– Ja, jeg lurer på om jeg kanskje får litt kjeft nå, he, he.

Men faktum er at storebror har hatt stigning i formen etter at han ankom OL-byen. Og etter forsøket på 1500 meter er han mer optimist på hva han kan få til i semfinalen natt til fredag.

– B-menneske
– Jeg har en tendens til å forbedre meg utover i mesterskapet. Og jeg kjenner på kroppen at de to siste dagene har det gått gradvis oppover. Hvis jeg får to dager til sånn som dette, så kan jeg ha sjanse på finale.

– Dessuten er jeg et B-menneske som fungerer bedre på kvelden, gliser han.

Selvtilliten har han aldri hatt trøbbel med, og den ble ikke noe dårligere da kroppen fungerte over det forventede i forsøksheatene.

– Nå ser jeg mye mer positivt på semifinalen, enn jeg gjorde på forsøket. Og jeg vet at det er større sjanse for at jeg kommer gjennom semifinalen enn forsøket. Og nå er jeg allerede gjennom forsøkene, og mye av jobben er gjort. Hvis jeg springer så bra som jeg gjorde i et løp til, så er jeg i finalen, sier Henrik Ingebrigtsen.