PÅGREPET: Her er de to amerikanske svømmerne Jack Conger og Gunnar Bentz på vei inn på politistasjonen på flyplassen etter å ha blitt kastet ut av flyet de skulle ta fra Brasil til USA. Foto: GLOBO TV/via REUTERS 
PÅGREPET: Her er de to amerikanske svømmerne Jack Conger og Gunnar Bentz på vei inn på politistasjonen på flyplassen etter å ha blitt kastet ut av flyet de skulle ta fra Brasil til USA. Foto: GLOBO TV/via REUTERS  Foto: Reuters Tv

Amerikanske OL-svømmere kastet ut av flyet – her må de forklare seg for brasiliansk politi

Jack Conger og Gunnar Bentz ble pågrepet av brasiliansk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til torsdag norsk tid ble de to amerikanske svømmerne Jack Conger og Gunnar Bentz kastet ut at flyet av brasilianske myndigheter.

Det bekrefter Den amerikanske olympiske komite. De to svømmerne var på vei tilbake til USA etter deltagelse i OL.

– Vi kan bekrefte at Jack Conger og Gunnar Bentz ble fjernet fra flyet til USA av brasilianske myndigheter. Vi samler inn ytterligere informasjon, sier komiteens talsmann Patrick Sandusky ifølge Yahoo Sports.

Tidlig torsdag kom det likevel en offisiell uttalelse fra den amerikanske olympiske komitee som bekrefter at de to utøverne har blitt løslatt.

– Jack Conger og Gunnar Bentz ble anholdt onsdag kveld før deres fly skulle lette fra Rio. De har blitt løslatt av lokale myndigheter med den forståelse at de vil fortsette deres diskusjoner på torsdag, James Feigen har også kommunisert med lokale myndigheter, og har intensjoner om å komme med flere uttalelser rundt torsdagens hendelser, heter det i den offisielle uttalelsen.

Bakgrunnen for saken er at de to sammen med blant annet landsmann Ryan Lochte og James Feigen hevder å ha blitt utsatt for et væpnet ran i Rio.

Lochte skal ha forklart hans og hans lagkamerater ble stoppet det som så ut som brasiliansk politi på vei til en fest. Det skal ha vist seg å være ransmenn, utkledd som brasilianske politi, som blant annet skal ha holdt en pistol på Lochtes hode.

Myndigheten skal være skeptiske forklaringene fra de involverte. Politiet hevder at de ikke har funnet et eneste bevis for at ranet fant sted. Samtidig sier myndighetene i Brasil at forklaringen til OL-svømmerne er full av hull.

Lochte skal senere ha endret forklaringen sin i et intervju med NBC. Der fortalte han at pistolen var pekt i hans retning, og at ranet hadde skjedd etter at de hadde stoppet på en bensinstasjon.

Onsdag bestemte en dommerfullmektig at passene til Lochte og Feigen skulle beslaglegges som et ledd i etterforskningen.

Før beslutningen var det klart at Lochte kom seg ut av Brasil, men da Conger og Bentz skulle forlate landet grep brasilianske myndigheter inn. Før løslatelsen ble de to avhørt av brasiliansk politi som fortsetter etterforskningen.