Se Bolts fantastiske gliseduell med De Grasse

Usain Bolt og Andre De Grasse showet da de sikret finaleplass på 200 meter.

Usain Bolt skaffet seg et solid forsprang til konkurrentene før han jogget over mål med et bredt glis i semifinalen på 200 meter.

Jamaicaneren hadde full kontroll på sitt heat og vant på 19,78. På slutten slapp han canadieren Andre De Grasse helt opp på siden av seg, men sørget for å slå ham med to hundredels sekund.

De siste meterne før mål tittet rivalene på hverandre og gliste godt. Da Bolt passerte målstreken sendte han en advarende – men humørfylt – pekefinger mot den unge canadieren.

– Jeg trodde De Grasse skulle slappe av litt like før mål. Jeg sa til ham at han skulle slippe opp litt, for dette var bare semifinalen, men jeg tror han ønsket å presse meg. «Hva gjør du», sa jeg. «Husk at dette er semifinalen», fortalte Bolt etter at han var i mål.

Se den herlige seansen i videovinduet øverst!

Bolt er klar favoritt i finalen på 200-meteren, der han holder verdensrekorden med 19,19. Han vant OL-gull på distansen både i London og Beijing.

Bolt, De Grasse og amerikaneren LaShawn Merritt (19,94) var de eneste som løp på under 20 sekunder i semifinalene. Bolts landsmann Yohan Blake, som tok sølv på 200-meteren i London, ble overraskende slått ut med 6.-plass i sitt heat. I samme heat ble også Justin Gatlin, sølvvinneren på 100-meteren i Rio, slått ut med sin 3.-plass.

Det var for øvrig Bolts landskvinne Elaine Thompson som vant finalen på 200 meter for kvinner.

Thompson rystet Daphne Schippers på 200-meteren og kan kalle seg OL-dronning etter å ha vunnet to sprintøvelser i Rio de Janeiro. Hun vant også 100 meter tidligere i lekene.

Thompson stormet over mållinjen på 21,78 og virket sjokkert da hun kikket opp på resultattavla etter løpet. Den viste at hun hadde slått Schippers med ett tidels sekund.

Nederlenderen var regnet som favoritt før løpet, og hun var rasende etter å ha rotet bort gullsjansen. Sølv var åpenbart nederlag for Schippers, som kastet en flaske i bakken i misnøye over resultatet.

Bronsemedaljen gikk til Tori Bowie fra USA, som tok sølvet på 100-meteren sist helg. Da endte Schippers på 5.-plass.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2