REKORDPOTT: Et tippelag med ti nordmenn kan slippe jubelen løs etter å ha hatt den eneste norske vinnerrekken. Foto: Kjersti Skåret/Norsk Tipping 
REKORDPOTT: Et tippelag med ti nordmenn kan slippe jubelen løs etter å ha hatt den eneste norske vinnerrekken. Foto: Kjersti Skåret/Norsk Tipping 

Ti nordmenn jubler – vant over 305 millioner i VikingLotto

Ti nordmenn og én danske stakk av med gigantpotten i VikingLotto.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er en gladkveld på Hamar! utbryter Ingrid Roterud Mathisen hos Norsk Tipping til TV 2.

Etter 41 uker gikk til slutt lykketallspotten i VikingLotto. For første gang siden 4. november var det spillere som hadde seks rette inkludert lykketallet, opplyser Norsk Tipping i en pressemelding.

Et tippelag med ti nordmenn hadde den eneste norske vinnerrekken. De ti deler i overkant av 305 millioner kroner.

Vinnerrekka var 2-3-8-23-24-48 med tilleggstallene 5 og 32.

I tillegg ble det trukket en vinnerrekke i Danmark. Den internasjonale lykketallpotten ble dermed delt likt mellom den norske andelsbanken og den danske vinneren.

Førstepremiepotten var på rundt 12 millioner kroner, som ble delt på de to vinnerne. De delte også lykketallspotten på 398 millioner kroner.

Den norske lykketallspotten var på 100 millioner kroner og gikk kun til det norske vinnerlaget.

Det er den største premien som noen gang er blitt utbetalt for en vinnerrekke fra Norsk Tipping.

Det har heller aldri skjedd før at ti spillere har vunnet tosifrede millionbeløp på samme kveld, opplyser Norsk Tipping.

Vinnerne er en kvinne fra Bærum, en mann fra Akershus, tre menn fra Oslo, to menn fra Oppland, en kvinne fra Oppland, en mann fra Hordaland og en mann fra Sør-Trøndelag.

– Turte ikke juble mer

I 22-tiden har rundt halvparten av de norske vinnerne fått en telefon fra Hamar.

En av dem var vinneren fra Akershus. Mannen så på trekningen på TV og trodde ikke sine egne øyne da han så hva som var i ferd med å skje, forteller ansvarlig for vinneroppfølging Ingrid Roterud Mathisen.

– Så brøt han ut i full jubel. Men så trodde han plutselig at det ikke var sant, og turte ikke å juble mer før vi hadde ringt, ler hun.

– Det tok sikkert et halvt sekund fra vi ringte til han tok telefonen. Han var veldig klar for telefonen fra Hamar, for å si det mildt.