VIL SLIPPE FRI FANGER: Tiltaket vil ikke gjelde for forbrytelser utført etter 1. juli i år, og gjelder ikke for dem som ble siktet for medvirkning til kuppforsøket. Foto: AP
VIL SLIPPE FRI FANGER: Tiltaket vil ikke gjelde for forbrytelser utført etter 1. juli i år, og gjelder ikke for dem som ble siktet for medvirkning til kuppforsøket. Foto: AP Foto: Thanassis Stavrakis

Tyrkia vil løslate 38.000 fanger

Landet har et stort behov for fengselsplasser for å romme alle som er pågrepet i forbindelse med sommerens kuppforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyrkia har utstedt et dekret som vil gi betinget løslatelse for 38.000 fanger.

Dekretet åpner for å løslate fanger som har to år eller mindre soningstid igjen, opplyser den tyrkiske regjeringen. Også fanger som har sonet halvparten av sin dom kan bli kvalifisert for prøveløslatelse.

Personer som har drept, utført vold i hjemmet, mishandlet noen seksuelt, er dømt for terror eller andre forbrytelser mot staten, er ekskludert fra unntaket.

Tiltaket vil ikke gjelde for forbrytelser utført etter 1. juli i år, og gjelder ikke for dem som ble siktet for medvirkning til kuppforsøket.

Den tyrkiske justisministeren Bekir Bozdag har skrevet på sin twitter-konto at tiltaket ikke er en unnskyldning eller et amnesti, men en betinget løslatelse av fanger. (©NTB)