GOD START: Marianne Skarpnord startet svært lovende i Rio de Janeiro. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
GOD START: Marianne Skarpnord startet svært lovende i Rio de Janeiro. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Erik

Skarpnord best av de norske på golfbanen

– For å være helt ærlig så var jeg litt nervøs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Suzann Pettersen (35) er Norges største medaljehåp i golf, men det var Marianne Skarpnord (30) som åpnet best av de norske da kvinnene startet sin OL-turnering onsdag.

– Det var kjempemoro, men hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg litt nervøs på starten med de første to hullene. På det første hullet tenkte jeg "treff fairway, treff gress, treff gress"! Men etter at jeg satt birdie-putten på hull en og hull to, så ble det litt bedre, sier hun.

Skarpnord åpnet forrykende med birdie på de to første hullene. Etter nok en birdie på hull fem var hun helt oppe i tetsjiktet. Deretter fulgte seks par, før dagens første bogey kom på hull tolv.

– På en skala fra én til ti, så er jeg seks pluss fornøyd. Jeg har litt å jobbe med i ettermiddag, oppsummerte Skarpnord overfor TV 2.

På vei inn til klubbhuset ble det ytterligere én bogey, men også én birdie. Dermed endte Sarpsborg-jenta to slag under par for dagen. Det holder foreløpig til delt 11.-plass.

– Jeg tenker at det er en grei start. Jeg startet bra på de første ni hullene og var tre under ganske lenge, helt til det begynte å gå skjevt på de siste ni. Det var litt kjipt at jeg begynte å slå driven dårlig, men jeg satte mange gode putter og scoren kunne vært verre, sier Skarpnord til TV 2.

Skarpnord bruker golfproff og kjæreste Richard Green som caddie under OL, noe hun setter stor pris på.

– Det er veldig behagelig å ha ham der, vi kan diskutere og jeg støtter meg litt på ham. Han har veldig mye erfaring, så jeg må høre på noe av det han sier.

– Gjør du ofte det da?

– Bare innimellom, sier hun og ler.

– Det er fortsatt tre dager igjen. Det er en grei start, men det er mye golf som skal spilles, så jeg håper at jeg kan fikse litt på driveren så den er i spill, så jeg slipper å gå i høygresset og jobbe meg meg ut. Jeg håper også at putteren er like bra resten av helgen, for da kan det bli moro, sier Skarpnord optimistisk.

Pettersen på par

For Suzann «Tutta» Pettersen ble det en vanskelig start med bogey på hull to. Å ende «bare» ett slag over par på hullet, etter å ha vært i store problemer, var likevel en sterk prestasjon.

På hull åtte fikk Norges største golfprofil sin første birdie for dagen. Det ga tydeligvis blod på tann, for på hull ti satte hun nok en birdieputt og var dermed ett slag under par for dagen.

– Det var helt ok. Det er digg å ha første runden unnagjort. Jeg følte meg ikke helt på stell de første hullene. Oppvarmingene var bra og jeg hadde forholdvis nervene under kontroll, men det kommer sigende når du begynner å spille og du kjenner på følelser som ikke har vært der før, eller i hvert fall ikke på veldig lenge, men det er veldig moro, sier «Tutta» til TV 2.

Bogeyer på hull 12 og 15 ødela imidlertid en plassering helt i toppen, men en birdie på det 16. hullet reddet litt av inntrykket. "Tutta" ligger på en foreløpig delt 26. plass etter dag én.

– Jeg er midt på treet fornøyd. Spillet er bra, spillet er der til å gå tre lave runder, så det er jeg ikke så bekymret for. Men jeg skulle ønske at jeg hadde klart å gå to-tre under par, og hatt litt bedre tet med de som ligger foran meg, men det er helt greit. Jeg har ikke spilt meg vekk.

Det skal totalt spilles fire runder for å kåre en olympisk mester i golf for kvinner. Torsdagens runde starter kl. 12.30.

Thailandske Ariya Jutanugarn leder etter første runde med seks slag under par.

Se dag to av golfturneringen på TV 2 Sumo torsdag fra kl. 12.30!