Tore Navrestad ute av OL etter svak start

BMX-syklisten kom på sisteplass i det første heatet, og klarte aldri å hente seg inn igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det gikk ikke helt veien for Tore Navrestad (20) under torsdagens BMX-kvartfinale. Han klarte til slutt ikke å ta seg videre til semifinaleheatene, etter en konkurranse som ble preget av veldig mange stygge velt.

– Han må absolutt ta med seg at han har vist sterk sykling, selv om resultatene ikke har kommet i et sterkt felt. Han har vist god form, sa TV 2s BMX-ekspert Fredrik Westeng Olsen.

32 ryttere stilte til start, og flere måtte bryte før konkurransen var over.

Navrestad kom bra ut av startblokken i første heat, men måtte bremse i første sving for å ikke kjøre ut av banen. Han klarte aldri å få hentet seg helt inn, og endte sist i første heat.

Dermed fikk han åtte poeng, som man får av å havne sist i heatet. Det er handler om å få færrest poeng, og poengene rangeres fra ett til åtte, der førsteplass får ett poeng, og så videre.

Stygg krasj i BMX-kvartfinalen

I andre heat gikk det noe bedre. Navrestad hang godt med fra starten av, og fulgte godt med i svingene, til tross for at han startet slik at han havnet ytterst i svingene. Mot slutten gikk det noe for tregt, og havnet til slutt på femteplass, som ga ham 13 poeng og sjetteplass før siste heat.

Til tross for god startposisjon i siste heat, ble han tidlig skjært av og havnet på sjetteplass, noe som ga ham totalt 19 poeng. Det holdt til sjetteplass totalt i sin pulje, der de fire beste går videre.

Dermed er OL over for denne gang for 20-åringen fra Sviland.