RAKK Å FORLATE LANDET: OL-svømmeren Ryan Lochte rakk å forlate Brasil før brasilianske myndigheter rakk å beslaglegge passene. FOTO: Scanpix
RAKK Å FORLATE LANDET: OL-svømmeren Ryan Lochte rakk å forlate Brasil før brasilianske myndigheter rakk å beslaglegge passene. FOTO: Scanpix Foto: Michael Sohn

Amerikanske OL-svømmere nektes å forlate Brasil

Brasilianske myndigheter vil beslaglegge passene til OL-vinner Ryan Lochte og lagkamerat James Feigen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryan Lochte, James Feigen og andre medlemmer av USAs svømmeteam i OL ble tidligere i mesterskapet utsatt for væpnet ran i Rio.

Men dommerfullmektig Keyla Blanc De Cnop i Brasil har bestemt seg for å beslaglegge passene til Lochte og Feigen fordi de ikke kjøper OL-utøvernes forklaringer, melder BBC.

– Det de sier stemmer ikke
En talsmann for politiet i Rio sier at videoopptak ikke stemmer overens med tidspunktet de to svømmerne hevder at de vendte tilbake til deltakerlandsbyen.

Dessuten skal svømmerne ha vendt tilbake med dyre klokker og mobiltelefoner på seg, ting politiet mener kjeltringer normalt ville ha stjålet.

Rakk å forlate landet
Ulike medier i Brasil hevder imidlertid at Lochte rakk å forlate Brasil før utreiseforbudet ble iverksatt. Det bekrefter Ryan Lochtes advokat overfor CNN.

– Lochte har allerede forlatt Brasil og vendt hjem til USA, sier svømmerens advokat Jeff Ostrow.

Det er uklart om de andre svømmerne som ble utsatt for ranet fremdeles befinner seg i Brasil. USAs olympiske komité forteller i en pressemelding at de ikke vil oppgi hvor svømmerne er for øyeblikket.

– Ranet av tyver utkledd som politi
Lochte fortalte politiet at både han, James Feigen, Gunnar Bentz og Jack Conger hadde deltatt på en fest sammen med Frankrikes OL-team da taxien deres ble stoppet på vei hjem av ranere utkledd som polititjenestemenn.

OL-svømmeren sa videre at en bevæpnet raner holdt en pistol mot tinningen hans, og tok fra ham en stor pengesum og personlige gjenstander.

– Kom tilbake kl 07.00
Politiet på sin side hevder at de ikke har funnet et eneste bevis for at ranet fant sted. Samtidig sier myndighetene i Brasil at forklaringen til OL-svømmerne er full av hull.

– Lochte og Feigen sa de var tilbake i deltakerlandsbyen klokken 04.00. Men etter å ha studert videoovervåkningsbildene viser det seg at de kom hjem først klokken 07.00, forteller en talsmann for Politiet i Rio de Janeiro.

USAs OL-talsmann Patrick Sandusky bekrefter dette, og sier at den amerikanske olympiske komité samarbeider med brasilianske myndigheter.

– Politiet gjorde undersøkelser i deltakerlandsbyen, men ingen ble arrestert. Politiet sa imidlertid at de hadde flere spørsmål de ville stille de involverte, sa Patrick Sandusky til CNN.