Hedda Hynnes OL-drøm brast

26-åringen klarte ikke å ta seg videre til semifinale på 800 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hedda Hynne har hatt sitt store gjennombrudd på 800-meteren i år. 26-åringen satte ny personlig rekord med tiden 2.00,97 under EM i Amsterdam i juli.

Onsdag skulle Strindheim-løperen prøve å kvalifisere seg til semifinale på 800 meter i Rio. Hynne har tidligere uttalt selv at hun må under to minutter for å ta seg til finalen i Rio de Janeiro. Dermed måtte trolig den norske jenta løpe under sin egen bestetid for å ta seg videre.

De to beste løperne i hvert heat gikk videre til semifinale, i tillegg til de åtte beste tidene totalt.

– Hun må løpe sitt livs løp her om det skal bli semifinale, sa TV 2s kommentatorer Jørn Sundby og Johan Kaggestad før start.

Dessverre for Hynne ble det altfor tøft. Den norske jenta løp inn til femteplass på tiden 2.01,64. En tid som var langt unna de åtte beste. Angelika Cichocka fra Polen (2.00,42) og Yusneysi Santiusti (2.00,45) tok de to første plassene som gav semifinalebillett.

– Det var tungt i dag. Jeg er ikke superhappy med det løpet. Jeg fikk ikke helt den tenningen jeg skulle ha utpå der, sier Hynne til TV 2.

– Men herregud – nå har jeg løpt i et OL. Jeg er veldig fornøyd med å ha kommet hit, forteller Hynne.

2016 har uansett vært et sammenhengende rekordår for den norske utøveren, som har perset på flere ulike distanser i løpet av våren.