VIL HJELPE: Petter Nyquist, mannen bak TV-serien
VIL HJELPE: Petter Nyquist, mannen bak TV-serien "Petter uteligger", vil bidra til at Alexander Vattøy Dyrhol kommer seg ut i arbeidslivet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Arbeidsledige Aleksanders Facebook-
innlegg tar fullstendig av – nå strekker Petter Uteligger ut en hjelpende hånd

Aleksanders Facebook-innlegg, hvor han forteller at han er rusfri og ønsker seg jobb, har blitt møtt med en enorm respons. Nå får 29-åringen hjelp fra Petter Uteligger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han er et fantastisk godt menneske, sier Aleksander Vattøy Dyrhol til TV 2.

I et Facebook-innlegg fortalte 29-åringen om kampen for å bli rusfri – og at han nå ønsker en fast jobb slik at han og familien kan kjøpe seg et hjem.

Siden mandag har innlegget blitt delt over 22.000 ganger.

Dyrhols historie har også nådd Petter Nyqvist (37), mannen bak TV-serien «Petter Uteligger».

– Jeg har mye bekjentskaper i miljøet og folk som er i forskjellige faser i livet med tilknytning til gata eller rus. Jeg kjenner til situasjonen og hvor vanskelig det er å komme seg videre etter å ha kommet så langt som Aleksander har gjort. Da tenkte jeg at det var hyggelig å bidra, sier Nyqvist til TV 2.

Lappen

I innlegget forteller Dyrhol at CV-en hans ikke ser ut som de fleste andres. For tre år siden bodde han på gata i Bergen og var avhengig av opiater.

I dag er situasjonen en helt annen. Han er rusfri og har samboer og barn i Larvik. Men han mangler jobb.

«Jeg har truck T1-T4 sertifikat, har erfaring med mekanikk og som industrirørlegger, men lærer meg gjerne noe nytt. Bil-sertifikatet er heller ikke langt unna – det stopper bare på det økonomiske enn så lenge», skriver Dyrhol i innlegget.

Og det er akkurat dette Petter Nyqvist skal bidra med. Han vil hjelpe med å betale for noen kjøretimer.

– Jeg tenker at det kan være av betydning for han. Jeg chattet med han på Facebook i går, og sa jeg ville bidra med det hvis det var til hjelp. Jeg vet ikke om han trodde det var helt sant til å begynne med. Så fikk jeg tilbake at det var helt fantastisk, sier Nyqvist.

– Ufattelig hyggelig

Og Nyqvists tilbud ble veldig godt mottatt av Dyrhol selv.

– Det var ufattelig hyggelig at han tok kontakt og ville hjelpe. Jeg ble veldig overrasket og veldig glad, sier 29-åringen.

– Det blokkerer for veldig mange jobbmuligheter å ikke ha lappen. Og når økonomien er så stram som den er, er det vanskelig å få det til selv. Vi har også en nyfødt jentunge, så det er vanskelig for samboeren min å kjøre meg rundt, forteller han.

Også samboeren, Linda Mohilla, takker Nyqvist så mye for hjelpen.

– Hvis han er i Larvik, så skal han i hvert fall slippe å få sove på gata! ler hun.

Forbilde

Petter Nyqvist skryter av Dyrhols åpenhet og mener det kommer til hjelpe andre som er i samme situasjon.

– Aleksander er en person som har ofret så mye for å komme dit han er i dag. Det er ikke noe bedre enn å få seg en jobb. Jeg håper det er noen der ute som er villig til å tilby han en, sier Nyqvist.

– Så syns jeg det står enorm respekt av det grepet han har gjort med å stå fram og fortelle sannheten. Jeg vil tro at han vil være et lite forbilde for mange andre som er i samme situasjon, og at folk får øynene opp og tenker at de kan bidra til at noen kan komme inn på arbeidsmarkedet.