VIL HA STRENGE STRAFFER: Fremskrittpartiets leder Siv Jensen talte på Kanalplassen i Arendal onsdag formiddag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VIL HA STRENGE STRAFFER: Fremskrittpartiets leder Siv Jensen talte på Kanalplassen i Arendal onsdag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Siv Jensen: – Voldtekt skal straffes hardt

Finansminister Siv Jensen (Frp) er uenig dem som mener at straffen for voldtekt må senkes for at flere overgripere blir straffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er helt uaktuell politikk for Frp. De som begår slike overgrep, skal straffes, og straffes hardt, slo Jensen fast i sin partiledertale under Arendalsuka onsdag, der hun blant annet trakk fram Hemsedal-saken som har skapt mye debatt.

– Dette har vært en viktig debatt, der mange kvinner, men også mange menn, har engasjert seg, sier Jensen, som også mener at politiets etterforskningskapasitet i voldtektssaker bør styrkes.

– Men jeg må si jeg stusser over dem som tar til orde for å senke straffene, sier hun.

Den profilerte forsvarsadvokaten Harald Stabell har uttalt at straffen for voldtekt har blitt så streng at han tror færre blir dømt.

Jensen brukte også en stor del av sin taletid til å snakke om en av partiets kjernesaker, eldreomsorg. En lovfestet rett til en verdig eldreomsorg vil snart være på plass, mens staten må ta større ansvar for bygging av nye sykehjemsplasser, mener finansministeren. (©NTB)