KJØPTE CAPONE-VILLA: Poga, Zlatan og Mkhitarians agent kjøpte Al Capones tidligere villa. FOTO: Scanpix/Twitter.
KJØPTE CAPONE-VILLA: Poga, Zlatan og Mkhitarians agent kjøpte Al Capones tidligere villa. FOTO: Scanpix/Twitter.

Kjøpte Al Capones tidligere villa for Pogba-pengene: – Det er grotesk hvor mye de tjener!

Mino Raiola fikk 240 millioner kroner da Paul Pogba signerte for Manchester United. Noen dager senere kjøpte han Al Capones tidligere luksusvilla i Miami.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen bak tre av Manchester Uniteds stjernesigneringer i sommer kan glise hele veien til banken om dagen.

Først forhandlet Mino Raiola frem Zlatan Ibrahimovics og Henrikh Mkhitaryans overganger til Old Trafford.

Så bidro han til at Paul Pogbas ble solgt fra Juventus til Manchester United for verdensrekordsummen 1,1 milliarder kroner.

Fikk 240 mill. for Pogba-overgangen
I forbindelse med Pogbas overgang skal Raiola ha mottatt massive 240 millioner kroner i agenthonorar.

Det tok ikke lang tid før 48-åringen brukte deler av den summen. Ifølge The Daily Mirror punget agenten for noen dager siden ut med 74 millioner kroner for å kjøpe den tidligere gangsterbossen Al Capones luksusvilla i Miami.

Den enorme villaen ved sjøkanten i Florida inneholder sju soverom, en privat strand, flere bad og et sju meter høyt sikkerhetsgjerde som omringer eiendommen.

Al Capone fikk bygget luksusvillaen i 1928, og skal den gang ha punget ut med 3,2 millioner kroner. Siden den gang er både villaen og eiendommen blitt hyppig oppgradert.

GANGSTER: Al Capone avbildet på en NFL-kamp i Chicago i januar 1931. Nå har Pogba og Zlatans agent Mino Raiola overtatt den gamle notoriske gangsterens tidligere villa i Miami. (AP Photo)
GANGSTER: Al Capone avbildet på en NFL-kamp i Chicago i januar 1931. Nå har Pogba og Zlatans agent Mino Raiola overtatt den gamle notoriske gangsterens tidligere villa i Miami. (AP Photo)

TV 2-ekspert: – Grotesk
Al «Scarface» Capone var kjent som en av de verste gangsterne i verden i 1920- og 30-årene, og ble av myndighetene utpekt til «Samfunnets fiende nummer én».

TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller er ikke overrasket over at Mino Raiola nå har kjøpt seg en bedre plass å bo.

– Han har fått ekstremt mye penger på grunn av de ettertraktede spillerne han har i stallen sin. Først da Raiola åpnet munnen sin og sa at Pogba kunne være aktuell for Manchester United, begynte ting å skje. Agentene har så mye makt og styrer ofte spillerne mye mer enn mange vet, sier Møller til TV 2 Sporten.

– At han nå kjøper seg denne villaen må sees i sammenheng med de 240 millionene han fikk for overgangen til Pogba, poengterer han.

– Publikum betaler lønnen
Møller synes agentene tjener alt for mye penger.

– Ja, selvfølgelig gjør de det. Både fotballspillere og agenter tjener for mye. Det er helt ekstreme summer, og det er helt grotesk hvordan det har blitt, mener Møller.

– Men det er en direkte konsekvens av hvor mye publikum må betale for å se fotball. Det er enorme penger involvert i fotballen og agentene får sin del av kaken. Det er trist, for de fortjener ikke så mye penger. Pogba var overpriset, og med den summen agenten fikk kunne Manchester United for eksempel hentet seg en ny midtstopper. At en italiener skal sitte og motta 240 millioner kroner for en slik overgang er for meg helt grotesk, slår han fast.

– Valgte overgangen med mest penger
Møller stiller seg spørsmålet om Raiola hadde vært villig til å jobbe like hardt for en annen klient dersom ikke så store pengesummer var involvert i Pogba-overgangen.

– Han er jo også agenten til Romelu Lukaku, og flere storklubber var ute etter ham i sommer. Men Lukaku er fremdeles i Everton, og en kan jo stille seg spørsmålet om han hadde vært det om Raiola hadde vært like villig til å jobbe hardt for ham, poengterer Møller.