BRANT: For niende natt på rad brant det onsdag i flere biler i Malmö. FOTO: Björn Persson/TIPS@TV2.NO
BRANT: For niende natt på rad brant det onsdag i flere biler i Malmö. FOTO: Björn Persson/TIPS@TV2.NO

Bilbranner i Malmö for niende natt på rad

Siden begynnelsen av juli har over 70 biler blitt satt i brann i Malmö.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til onsdag er det igjen meldt om bilbranner i Malmö. Det er niende natt på rad med bilbranner i den sørsvenske byen.

– Det har vært to hendelser med kort tids mellomrom i Malmö, men det har ikke budt på problemer å håndtere sakene, sier Gustaf Sandell ved redningstjenesten i Sør-Sverige.

På åstedet for den første brannen var det ingen spredningsfare, og en privatperson hadde klart å dempe brannen med et brannslukningsapparat. Den andre meldingen gjaldt tre biler som sto i brann.

Også i Lund, snaut to mil nord for Malmö, ble en bil påtent natt til onsdag.

Over 70 biler påtent

Natt til tirsdag brant det i 13 biler i Malmö, og siden begynnelsen av juli har over 70 biler blitt stukket i brann i byen. Også i Stockholm, Södertälje og Borås har biler blitt satt i brann.

Ingen personer er så langt pågrepet, og ifølge Expressen har man heller ingen mistenkte i sakene.

Beredskapen hos politiet er satt til høyeste grad etter hendelsene.

– Skyldes sosiale forskjeller

Professor Per-Olof Hallin ved Malmö högskola tror Sverige står overfor flere bilbranner og andre uttrykk for sosiale forskjeller. Han tror problemet bunner i utenforskap og forholdene folk lever under.

– Det kommer til å ta tid å forandre på det. Nye generasjoner vokser opp i en tid der det er en stor risiko for sosial eksklusjon, spesielt for barn, sier han.

Hallin, som samarbeider med politiet om analyser av såkalte utsatte områder, mener politikerne siden 90-tallet har latt segregering og forskjeller vokse fram i Sverige.

(TV 2 / NTB)