I California i USA er for øyeblikket 82.000 mennesker evakuert fra hjemmene sine på grunn av skogbranner, melder nyhetsbyrået AFP.

En av brannene har vært særlig tragisk for lokalsamfunnet i Lake County, nord i delstaten. Over 175 hjem har brent til grunnen de siste dagene, og det har kostet brannvesenet flere millioner å slukke brannen.

Mandag ble en 40 år gammel mann pågrepet for brannen. Politiet sier de har jobbet med en sak mot mannen i over et år, men at de ikke hadde nok bevis mot ham før skogbrannen i byen Lower Lake.

– Det er en glede å kunngjøre arrestasjonen av en 40 år gammel mann fra Clearlake for 17 tilfeller av brannstiftelse, sa sheriff Brian Martin i Lake fylke på et offentlig møte tirsdag, melder Reuters.

Var brannmann

Ifølge LA Times jobbet mannen som brannmann i fengselet han satt i for noen år siden, da dømt for narkotika- og våpenbruk.

I tillegg til den tragiske brannen han nå er mistenkt for å ha stiftet, mener politiet at mannen står bak minst 16 andre branner i området.

Det brøt umiddelbart ut jubel og applaus blant den oppmøtte lokalbefolkningen da politiet kunngjorde pågripelsen.

Stemningen i lokalsamfunnet er hatsk, og mange har gitt uttrykk for at den 40-år gamle bygningsarbeideren fortjener en grusom straff.

Flere tusen er evakuert og nærmere 200 familier har mistet sine hjem etter den tragiske skogbrannen i Lake County, nord i California. FOTO: SCANPIX

175 familier hjemløse

Mannens hjemby, Clearlake, ble evakuert som følge av den siste brannen, men unnslapp flammene. Det brenner fortsatt i de knusktørre skogområdene i fylket, men 4.000 evakuerte fikk mandag vende tilbake til hjemmene sine.

Sjefen for brannvesenet i California, Ken Pimlott, sier ifølge Reuters at brannen har hatt tragiske konsekvenser.

– Det er en tragisk dag når vi identifiserer en person som starter en brann med vilje. I kveld er over 175 familier hjemløse, 16 kvadratkilometer er utbrent, det er gjort skader for over 10 millioner dollar, i en brann som har kostet nesten 5 millioner dollar å slokke.

(TV 2/NTB)