GIFTIGE: Piggrokker invanderer badestrender på sørvestkysten i USA. Det var giften fra en rokke som drepte Steve Irwin. (Foto: AFP Photo / AP Photo) 
GIFTIGE: Piggrokker invanderer badestrender på sørvestkysten i USA. Det var giften fra en rokke som drepte Steve Irwin. (Foto: AFP Photo / AP Photo) 

Drepte krokodillejegeren – nå ryster de ferieparadis

127 personer har blitt skadet av piggrokker på strender California den siste måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært en uvanlig varm sommer i California. Faktisk har årets juli vært den varmeste siden NASA begynte å gjøre temperaturmålinger.

Men det deilige været fører også med seg problemer. I de sydlige delene av California har 127 personer blitt skadd etter å ha kommet i kontakt med piggrokker på strendene.

I tilsvarende periode i fjor ble 20 personer skadd, sier Mike Halphide i Newport Beach Fire Department til ABC News.

Ekstremt smertefullt

Nå anbefales alle å snakke med badevaktene før de hopper i sjøen. Hensikten er å få informasjon om hvorvidt det er mange piggrokker på grunt vann.

I tillegg oppfordres man til å dra foten sin over sandbunnen for å skremme vekk dyret.

Piggrokker er utstyrt med en lang hale. Den har en skarp eller piggete giftbrodd. Normalt er ikke giften sterk nok til å drepe et menneske, men det beskrives som svært smertefullt å bli stukket.

– På en skala fra en til ti, der ti er vondest, vil de fleste beskrive smerten som en syver, åtter eller nier. Så vondt er det å bli angrepet, sier Halphide til ABC News.

Drepte Steve Irwin

Ofte er det vanskelig å få øye på piggrokkene når de ligger på sandbunnen, noe som gjør at man lett kan tråkke på dem.

I september 2006 omkom Steven Irwin, også kjent som krokodillejegeren. Irwin lekte med klapperslanger og krokodiller, men var et piggrokke-angrep som tok livet av ham.

Under innspillingen av en undervannsdokumentar ble Irwin stukket flere ganger i hjertet av en piggrokke. Hele hendelsen ble filmet.

Ifølge The Telegraph var hans siste ord: «Nå dør jeg».