Franske Lavillenie på gråten da publikum nok en gang buet

TV 2-ekspert reagerer kraftig på publikums oppførsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en svært dramatisk og kontroversiell avslutning på herrenes stavkonkurranse i OL natt til tirsdag.

Alt så nemlig ut til å gå den regjerende olympiske mesteren Renaud Lavillenies vei, men hjemmehåpet Thiago Braz da Silva hoppet over evne og la press på franskmannen.

Da Lavillenie sto klar for å hoppe for siste gang, begynte deler av det brasilianske hjemmepublikummet å bue og pipe mot ham. Dermed brøt de en uskreven regel i de tekniske øvelsene i friidrett, der publikum i stedet skal klappe og hjelpe alle frem før forsøkene.

Buingen gjentok seg på nattens medaljeseremoni.

– Han er fortsatt ikke noen populær mann her på stadion, kommenterte Jørn Sundby da Lavillenie skulle motta sølvmedaljen sin.

– Han markerte det med tommelen ned i går. Derfor har det brasilianske publikummet lagt ham for hat. Det er ikke Lavillenies skyld. Det publikum nå viser er pinlig, la Johan Kaggestad til.

TV 2s friidrettsekspert Andreas Thorkildsen reagerer kraftig på publikums oppførsel.

– Jeg sa i går at det var første gang jeg hadde opplevd dette. I dag hadde de mulighet til å rette opp dette inntrykket. Det gjør de absolutt ikke. De buer på premieseremonien. Det her er så forkastelig at jeg ikke vet hva jeg skal si, sier Thorkildsen.

– Det brasilianske publikummet har ødelagt den konkurransen som var. Det eneste de gjør er å trekke konkurransen ned i søla med sin oppførsel. Jeg har nesten ikke ord for det. De piper igjen. Du ser på Lavillenie at han feller en tåre på pallen selv om det ikke er hans nasjonalsang som spilles, fortsetter han.