Warholm røk ut av OL

Hekkesensasjonen Karsten Warholm var to tideler unna OL-finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter et svært oppløftende kvalifiseringsløp i OL tirsdag, ble det bråstopp for Karsten Warholm natt til onsdag. Sunnmøringen klarte ikke å kvalifisere seg til OL-finalen på 400 meter hekk.

Warholm var en av favorittene foran semifinalen, men fikk det ikke helt til å stemme og endte på 4. plass med tiden 48,81.

Det var to tideler for svakt for finaleplass.

– Er kjempefornøyd

Men 20-åringen nektet å deppe nevneverdig etter løpet.

– Helt ærlig, jeg er ekstremt fornøyd hvis resultatet er slik at jeg ligger som nummer ni. Det er siste plass som ikke kommer til finalen. Hvem hadde trodd det i vinter når jeg ikke hadde fullført et løp? Det er helt fantastisk. Jeg er kjempefornøyd. Enkelt og greit, sier Warholm til TV 2.

Og fortsetter:

– Som alltid så startet jeg som om det var 110 meter hekk. Jeg gikk ut hardt. Han kenyaneren i banen utenfor åpnet ekstremt hardt. Så mistet jeg litt i den hekken, men jeg klarte å jobbe meg inn igjen. Det gikk veldig bra i den siste svingen. Det er den siste delen der, men jeg har noen år igjen å ta det på, sier Warholm.

TV 2s friidrettsekspert Johan Kaggestad er helt enig i at Warholm har ting å rette på.

– Det var et uryddig løp fra svingen og inn til mål. Det så ut som at han hadde kontroll da kenyaneren begynte å rote i svingen, men så rotet Karsten det til selv på oppløpsiden, oppsummerer Kaggestad.

Vil vrake kallenavnet «Kråka»

Warholm – som har fått kallenavnet «Kråka» grunnet stilen sin – fikk for øvrig en prat med den tidligere hekkestjernen Félix Sánchez etter løpet.

Den amerikanskfødte dominikaneren, som har to OL- og to VM-gull på merittlisten, jobber nå som TV-ekspert og sto i pressesonen da Warholm gikk forbi. De to snakket litt sammen og Warholm fikk noen gode råd på veien.

– Han vil nok kalle meg kråke han også, men personlig synes jeg kråken er blitt en svane etter OL i Rio 2016. Jeg tror vi legger det kallenavnet bak oss og ser fremover, sier Warholm til TV 2.

Warholm imponerte stort i forsøket tirsdag og løp inn til 48,49, noe som var ny norsk rekord.

Warholms norske rekord var en forbedring av hans egen bestenotering, som han satte under friidretts-EM i Amsterdam tidligere i år da han løp inn på 48,84.

Det var for øvrig amerikanske Kerron Clement som noterte seg for den beste tiden i semifinalene med 48,26.