Dette skjedde i OL i natt mens du sov

Se og les om det som skjedde i OL mens du sov.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har skjedd mye i OL siden du la deg.

Flere gullmedaljer er vunnet, mens noen har fått drømmene sine knust.

Se hva som har skjedd i OL i natt øverst i saken.

Her er noe av det som har skjedd i natt mens du sov.

Friidrett: Bolt gliste seg til finale – Pedersen røk ut

Vi starter på friidrettsarenaen hvor det har skjedd mye i natt. Sett med norske øyne var det knyttet stor spenning til Isabelle Pedersen i semifinalen på 100 meter hekk. Finaleplassen røk etter en tredjeplass, kun seks hundredeler unna finalen.

Semifinalene på 200 meter ble det lite spenning og både Usain Bolt og canadiske Andre De Grasse tok seg enkelt til finalen. Det mest oppsiktsvekkende var at de to smilte til hverandre over målstreken. Verre ble det for Justin Gatlin og Yohan Blake som sprakk på oppløpet og røk ut i sin semifinale.

Bolt tullet med konkurrentene på 200 m

I lengde for kvinner ble det veldig spennende. Amerikanske Brittney Reese ledet lenge, men mot slutten viste Tianna Bartoletta seg frem og hopper 7.17. Det holdt til OL-gull ettersom Reese ikke kom lengre enn 7.15. Bronsen var det Ivana Spanovic som stakk av med.

Det ble jamaickansk gull på 200 meter for kvinner. Elaine Thompson var suveren og fikk en god start. Gullvinneren fra 100 meter kom først ut på oppløpet og kontrollerte seieren i land foran regjerende verdensmester Dafne Schippers fra Nederland. Thompson vant med tiden 21.78. Amerikanske Tori Bowie tok bronsen.

I finalen på 100 meter hekk var det totalt amerikansk dominans. Tre amerikanske jenter stilte i finalen og det ble trippel-seier. Brianna Rollins vant foran Nia Ali på tiden 12.48. Kristi Castlin knep bronsen.

Pedersen etter semifinale-exit: – Dette løpet er så inni natten dårlig

I tikamp er de etter nattens øvelser halvveis. Amerikanske Ashton Eaton leder med 4621 poeng foran tyske Kai Kazmirek som har 4500 poeng. Canadiske Damian Warner puster tyskeren i nakken med sine 4489 poeng. Øvelsene som gjenstår er 110 meter hekk, discos, stavhopp, spyd og 1500 meter.

Basketball: USA åpnet svakt, men tok seg videre

De amerikanske basketballstjernene åpnet rolig i kvartfinalen mot Argentina. Men etter å ha ligget under i første periode tok de seg kraftig sammen og kjørte over argentinerne. USA vant til slutt 105-78. Spania venter i semifinalen.

I den andre kvartfinalen ble det en tett og jevn duell mellom Serbia og Kroatia. Til slutt vant serberne 86-83 og møter Australia i semifinalen.

Sandvolleyball: Tysk gull

Det har vært finaler i sandvolleyball for kvinner i natt. Først ut var det bronsefinalen der den brasilianske duoen Larrissa Franca Maestrini og Talita Rocha møtte amerikanerne Kerri Walsh Jennings og April Ross.

Etter at de brasilianske kvinnene knep det første settet kom Walsh Jennings og Ross tilbake og vant de to siste. Dermed tok de bronsen.

De tyske kvinnene Laura Ludwig og Kira Walkenhorst tok OL-gull i sandvolleyball etter å ha vunnet 2-0 i sett med sifrene 21-18 og 21-14. Det ble dermed sølv til de brasilianske kvinnene Agatha Bednarczuk og Barbara Seixas de Freitas.

Håndball: Danmark møter Polen i semifinalen

I håndball for herrer ble den siste semifinalen klar i natt. Først banket Danmark Slovenia 37-30 i nattens første kvartfinale. Senere ble det klart at Polen blir motstander etter at Kroatia ble slått 30-27.

Bordtennis: Nok et kinesisk gull

Det kom neppe som noen overraskelse. Kineserne dominerer bordtennis og natt til torsdag fulgte herrene opp med gull i lag. Natten før vant nemlig kvinnene OL-gull i samme øvelse.

Kineserne Long Ma, Xin Xu og Jike Zhang vant 3-1 i kamper mot Japan, som ble representert av Koki Niwa, Jun Mizutani og Maharu Yoshimura.

Taekwondo: Koreansk og kinesisk gull

I taekwondo ble det delt ut flere medaljer og gull i natt. For kvinnene ble det bronsemedalje i 49 kilosklassen til thailandske Panipak Wongpattanakit og Patimat Abakarova fra Aserbajdsjan. Etter en spennende finale ble det klart at Sohui Kim fra Sør-Korea stakk av med gullet etter å ha slått serbiske Tijana Bogdanovic 7-6.

I 58 kilosklassen for menn ble det bronse til Luisito Pie fra Den Dominikanske Republikk og Raehun Kim fra Sør-Korea. I finalen vant Shuai Zhao fra Kina gull etter å ha slått Tawin Hanprab fra Thailand 6-4.