Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torgeir Børven signerte tirsdag ettermiddag en låneavtale ut året med Brann.

Bergenserne har også sikret seg en opsjon på kjøp fra nederlandske Twente, som 24-åringen har spilt i siden han forlot Vålerenga i 2013.

Etter det TV 2 erfarer har 24-åringen tatt kraftige lønnskutt for å vende tilbake til Tippeligaen.

Børven har i utgangspunktet kontrakt med Twente frem til sommeren 2018, med en årslønn på mer enn tre millioner kroner.

Som Bergens Tidende har skrevet tidligere opererer klubben med et lønnstak på i rundt 900 000 i årslønn for sine beste spillere.

TV 2 kan erfare at Branns nyervervelse er innenfor klubbens økonomiske rammer, og at Twente bare betaler en svært liten del av den tidligere Odd- og Vålerenga-spillerens lønn.

Sportssjef Rune Soltvedt omtaler avtalen som veldig god for laget som for øyeblikket ligger på tredjeplass i Tippeligaen, men vil ikke si noe om konkrete summer.

– Vi har fått en god avtale med Twente, som vi er veldig fornøyd med. Torgeir er en utrolig fin gutt, i perfekt alder og en spiller vi vet vil tilføre oss mye, sier Soltvedt til TV 2.

TV 2 har vært i kontakt med spillerens agent Kent Karlsen, som ikke ønsker å kommentere detaljer rundt spillerovergangen.

Brann ønsker å beholde Torgeir Børven utover låneavtalen, og har ordnet seg en fleksibel avtale med Twente med tanke på forlengelse av 24-åringens opphold i Bergen.

Mandag skrev avisen Varden at Odd også var på jakt etter sin tidligere spiller, men at Børven valgte Brann blant annet på grunn av garantier om fast spilletid.

– Det stemmer at vi jobbet med en retur for Torgeir Børven til Odd, men vi kunne ikke garantere ham spissplassen. På grunn av skadesituasjonen vår, måtte han spille indreløper også. I Brann skal han ha fått garantier for at han kun skal brukes som spiss, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til lokalavisen.

24-åringen har slitt mye med skader de siste sesongene. Så godt som hele forrige sesong ble ødelagt på grunn av en hofteskade.

Soltvedt kan likevel forsikre om at Brann henter en spiller i god fysisk stand.

– Han virker sterk og i veldig godt slag. Det får være opp til Lars Arne (Nilsen) å vurdere om han er i god nok form for å gå rett inn i laget. Det er jo forskjell på spillere som er midt i sesong og har 20 kamper på ryggen, og spillere som kommer rett fra sesongoppkjøring. Men han virker i god fysisk form, sier Soltvedt.

I løpet av sine tre år i Eresdivisie har mannen fra Øystese bare fått 39 kamper, og scoret fire mål.