Ny potensiell bokseskandale setter sinnene i kok: – Hei, Vladimir, hvor mye måtte du ut med?

Irske Michael Conlan holder ikke igjen etter at han følte seg bortdømt mot russiske Jevgenij Nikitin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under 24 timer etter at russiske Jevgenij Tisjtsjenko på kontroversielt vis tok gull i boksing i tungvekt for herrer, så har en potensielt ny bokseskandale blåst opp under OL.

Igjen er det en russer som er involvert, men denne gangen er det i bantamvektsklassen.

Valget om å gi russiske Vladimir Nikitin seieren over irske Michael Conlan har skapt sterke reaksjoner, spesielt etter at alle tre dommerne ikke var i tvil om at russeren var best.

Alle tre dømte i favør av russeren etter tre runder etter at det var tydelig at iren og russeren selv hadde sine runder, og en tredjerunde der det virket som Conlan hadde gjort nok til å ta seg videre til semifinalen.

– Det er en herlig unggutt fra Irland, som er 24 år og skal videre til semifinale, mente TV 2s kommentar Erik Nilsen da signalet gikk i den tredje og siste runden.

Ekspertkommentar Thomas Hansvoll var enig etter kampen, men til tross for dette følte de ikke at det kanskje ikke var helt ufortjent at russeren vant.

– Den satt langt inne, men det er ikke helt feil heller. Dette var så jevnt, og var en kamp som kunne bikke begge veier, og da går den til Nikitin, sa Eriksen etter kampen.

Likevel var det flere som var uenige i avgjørelsen. For i det dommeren hevet russerens arm var det tydelig å se frustrasjonen hos Conlan, som også får støtte fra britisk media. BBC rapporterer hendelsen på sine sider som «et ran».

– AIBA (det internasjonale bokseforbundet) er juksemakere, de er noen jævla juksemakere. Jeg kommer aldri til å bokse for dem igjen. De er noen jævla juksemakere. Jeg kom hit for å vinne gull, min drøm er knust nå, fortalte Conlan til irsk TV etter bataljen.

Han passet også på å få frem hans standpunkt om at alle russere er juksemakere, og passet på å la sine følelser kommer frem på sosiale medier.

Conlan har tatt til Twitter for å spørre den russiske presidenten, Vladimir Putin, om hva som har blitt krevet av han og russerne.

– Hei Vladimir, hvor mye måtte du ut med? skriver Michael Conlan på sin Twitter-profil etter kampen. Han har også passet på å legge inn den offisielle kontoen til AIBA i sin tweet.

Kampen og avgjørelsen vil etter all sannsynlighet få sitt ettermæle, selv om det er lite Conlan nå kan gjøre under dette mesterskapet. OL er over for den irske bokseren.