DREPT: 12 år gamle Kristin Juel Johannessen som ble funnet drept i Hedrum i Larvik i 1999. Foto: PRIVAT / NTB scanpix
DREPT: 12 år gamle Kristin Juel Johannessen som ble funnet drept i Hedrum i Larvik i 1999. Foto: PRIVAT / NTB scanpix Foto: Privat

Kranglet med eksen på campingtur like før drapet på Kristin (12)

BORGARTING LAGMANNSRETT (TV 2): Tiltalte synes det er vanskelig å skille mellom det han husker selv, og det han har blitt fortalt i avhør med politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 39 år gamle tiltalte mannen påtalemyndigheten mener drepte Kristin Juel Johannessen (12) sier at han var deprimert i tiden før drapet. Blant annet var dette på grunn av et samlivsbrudd og at han hadde mistet jobben.

– Det var et tøft brudd med kjæresten min, og jeg var lei av den typen jobb. Jeg håndterte det dårlig, sa 39-åringen.

39-åringen ønsket heller å få spørsmål fra aktoratet enn å forklare seg fritt. Han svarer rolig på spørsmålene som kommer, men synes det er vanskelig å skille mellom hva han selv husker og hva han har blitt fortalt i avhørene han har vært gjennom.

– Jeg sliter med å huske hva som er egne minner, og hva jeg er blitt fortalt, sa han i vitneboksen.

Var på tur med ekskjæresten

En av dagene før drapet hadde han vært på tur med ekskjæresten og barna på Farrisvannet utenfor Larvik. Årsaken til dette var at han ville være sammen med barna sine.

På kvelden hadde de to hatt en krangel fordi barna ville hjem, men han mente det var for sent å kjøre båten hjem i mørket.

Han sov i en campingstol den natten, og da han våknet hadde ekskjæresten tatt med seg barna og dratt derfra. Derfor måtte han gå et stykke og haike med en kamerat av broren for å hente mopeden sin, som sto hos en kamerat. Campingutstyret som sto igjen, gjemte han.

Ble funnet kvalt

Kristin Juel Johansen ble funnet drept i et skogholt ved Reppesgårdveien på Mørk i Larvik, 5. august 1999. Etter nesten ni måneder ble 39-åringen som nå er tiltalt, pågrepet og siktet for å ha kvalt Kristin. Han var 23 år på det tidspunktet.

Mannen ble dømt i 2001, men senere frikjent for drapet på 12-åringen. Nye DNA-bevis førte til at han i fjor sommer ble pågrepet og siktet på nytt. 39-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet i fjor. Han nektet straffskyld etter tiltalen, slik han også gjorde da saken ble behandlet i 2001.

Ifølge tiltalen kvelte han Kristin Juel Johansen mellom klokken 18.30 og 21.00 på Mørk i Larvik torsdag 5. august 1999. Mens aktor i saken, statsadvokat Alf Martin Evensen, leste opp tiltalen, sto tiltalte oppreist mens han stirret ned i bordet.