SMADRET: Turistbåten ble knust og sank etter kollisjonen med speedbåten. (Yannis Liakos/InTime News via AP)
SMADRET: Turistbåten ble knust og sank etter kollisjonen med speedbåten. (Yannis Liakos/InTime News via AP) Foto: Yannis Liakos

Hellas: Fire døde etter ulykke med turistbåt

Fire personer, blant dem ei ni år gammel jente, har omkommet etter en kollisjon mellom en turistbåt og en speedbåt i Hellas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter den greske kystvakten overfor nyhetsbyrået AP. Fem personer er skadd.

Ulykken skjedde tirsdag ettermiddag utenfor øya Egina, som ligger rundt 25 kilometer vest for hovedstaden Aten.

Kystvakten opplyser at det antas å ha vært omkring 20 mennesker om bord i turistbåten. Båten var på vei fra en landsby på den sydvestlige spissen av Agina til en strand på den ubebodde øya Moni. Turistbåten sank etter kollisjonen.

Fire døde mennesker er plukket opp av havet. Blant de døde er ei ni år gammel jente, melder Reuters. En annen av de døde antas å være skipets kaptein.

Minst 17 mennesker ble berget i redningsoperasjonen som ble satt i gang. To kystvaktbåter, et redningshelikopter og flere private båter deltok i aksjonen tirsdag ettermiddag.

Ifølge kystvakten var fire personer om bord i speedbåten. Ingen av dem kom til skade. Nasjonaliteten til de som var om bord i turistbåten er ikke kjent. Været i området er fint.

Egina er et populært reisemål både for grekere og utenlandske turister. Små turistferjer frakter folk fra havnebyen Perdika til idylliske strender på den ubebodde øya Moni.