Mistenker kampfikser stod bak det voldelige hooliganangrepet

Både Politiet og Svenska Spel etterforsker om fotballpøbelen som ned keeperen var involvert i et kampfiksingforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En maskert tilskuer løp inn på banen i oppgjøret mellom Jönköping Södra og Östersund i Allsvenskan og slo ned Östersunds keeper Aly Keita.

Se den maskerte hooliganen storme banen og slå ned keeper øverst!

Keeperen ble liggende på gresset og tok seg til hodet før kampen ble avbrutt av EM-dommeren Jonas Eriksson.

Den voldelige hendelsen har rystet hele Fotball-Sverige.

Mistenker kampfiksere stod bak
Nå skriver de svenske avisene Aftonbladet og Expressen at den maskerte fotballhooliganen kan være involvert i et kampfiksingsforsøk.

– Det finnes mange spekulasjoner rundt kampen. Både rundt det som skjedde og måten den ble avbrutt på. Det er noe vi skal se nærmere på, og finne ut om det har skjedd noe avvikende, bekrefter Andreas Jerat, pressesjef i Svenska Spel, til Aftonbladet.

Leder Kerstin Elserth i disiplinærkomitéen i fotballforbundet opplyser til nyhetsbyrået TT at det finnes en regel som sier at motstanderlaget vil bli tilkjent seieren dersom en tilskuer fører til at kampen blir avlyst.

– Det finnes en hovedregel som sier at om et av lagenes supportere gjør noe som fører til avbrutt kamp så skal det andre laget vinne 3-0. Her må man først og fremst finne ut om det var en supporter for noen av lagene som løp inn på banen, eller om det var en totalt utenforstående, sier hun.

Siktet for vold
Politiet har foreløpig pågrepet og siktet den 17 år gamle banestormeren for vold. Han blir avhørt i løpet av tirsdagen, skriver Expressen.

– Jeg kan ikke kommentere noe mer rundt etterforskningen. Det eneste jeg kan si er at han vil bli avhørt i løpet av dagen, sier påtalemyndighetens Frida Noldin.