Tilskuer stormet banen og slo ned keeper

Brutalt overfall ryster svensk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En maskert tilskuer løp inn på banen i oppgjøret mellom Jönköping Södra og Östersund i Allsvenskan og slo ned Östersunds keeper Aly Keita.

Keeperen ble liggende på gresset og tok seg til hodet før kampen ble avbrutt av EM-dommeren Jonas Eriksson. Det melder svenske Aftonbladet.

– En tilskuer løper inn på banen. Hva er det som skjer, sa CMores kommentator Björn Geijer da han så den maskerte mannen.

Se tumultene etter overfallet i videovinduet øverst!

– Han overmannes av vakter. Dette er en kjempeskandale. En tilskuer løper inn på banen og går løs på Östersunds målvakt. Hvordan gikk det med målvakten? En skikkelig publikumsskandale på Stadsparksvallen mens spillet pågår, fortsatte han.

Den rutinerte dommeren Eriksson skjønte først ikke hva som hadde skjedd.

– Det er sjokkartet for alle som var på banen. Jeg fikk beskjed fra mine kolleger som at det hadde skjedd noe på andre siden av banen. Jeg så en tilskuer på vei inn. Og da blir det litt tumulter, sier Eriksson.

Han har aldri vært med på noe lignende.

– Det har hendt at tilskuere har løpt inn på banen for å klemme en spiller. Men jeg har aldri vært med på at noen har gått til amgrep og mishandlet på det viset, sier han.

Stillingen var 1-1 da tilskueren stormet banen. De to lagene hadde spilt ett av to tilleggsminutter.

– Det er en tragedie, sier Östersunds trener Graham Potter. (©NTB)