KASTET PARYKKEN: Andrea Sierra Salazar (17) ble diagnotisert med lymfekraft i år og mistet håret som følge av kreftbehandlingen. Foto: Gerardo Garmendia

Kreftsyke Andrea (17) hylles for disse ærlige bildene

Kreft stopper ikke Andrea Sierra Salazar fra å være en prinsesse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

17 år gamle Andrea Sierra Salazars mor tok henne med til legen i februar, etter at hun hadde oppdaget en klump i nakken.

Det viste seg å være en kreftsvulst. Nyheten kom som et sjokk på 17-åringen fra den amerikanske delstaten Texas.

– Jeg hadde ikke visst at jeg hadde kreft om jeg ikke en dag trodde at jeg hadde sovet i feil stilling, og det gjorde vondt i nakken. Jeg tok på nakken min og kjent en skikkelig stor ball, sier hun til nettstedet Buzzfeed.

Andrea ble diagnostisert med lymfekreft og måtte dermed ta seg mye fri fra skolen som følge av kreftbehandlingen. Moren foreslo at datteren skulle bruke fritiden sin på å stå modell, noe som har vært Andreas hobby i flere år.

Delt over 200.000 ganger

Cellegiftbehandlingen Andrea gikk på, førte til at hun mistet håret. 17-åringen benyttet anledningen til å prøve forskjellige parykker under fotoshoots. Men hårtapet førte likevel til at hun ble utrygg på utseendet sitt.

– Før cellegiftbehandlingene var jeg alltid en selvsikker person. Så da håret begynte å falle av, så jeg meg i speilet og var ikke så selvsikker lenger, sier hun.

Andreas mor tok kontakt med en rekke fotografer og modellbyråer og fortalte datterens historie.

Det ble fotografen Gerardo Garmendia som tok bildene som nå hylles på sosiale medier. På Twitter har bildene blitt delt over 200.000 ganger etter at Andrea la de ut med teksten «Kreft stopper meg ikke fra å være en prinsesse».

Fotografen: – Et sjokk

Fotografen, som først tok bilder av Andrea mens hun hadde parykk på seg, forteller at det var et lite sjokk da hun tok den av seg.

– Det slo meg da at hun faktisk er en ung jente med kreft. På en måte var det en forferdelig virkelighetssjekk. Jeg har to døtre som er nesten på samme alder som henne, og det traff meg hardt, sier Garmendia til TV 2.

– Men på en annen side, så er dette en historie om en jente som virkelig ønsker å viser verden det hun går gjennom, og at hun fortsatt føler seg vakker uten håret sitt, sier han.

– Alle jenter er prinsesser

På sin egen Facebook-side skriver 17-åringen at hun mistet nesten all selvtillit da håret falt av.

– Men denne reisen har lært meg å være glad i og akseptere meg selv, uavhengig av hvordan jeg ser ut. Jeg har lært at håret på noens hode ikke definerer hvem de er som en person, men handlingene deres og måten de behandler andre mennesker. Alle jenter er prinsesser, og i dag føler jeg meg vakker både på innsiden og utsiden, skriver hun.