Her trekker hun rivalen under vann (!) i jakten på OL-medalje

Brutale scener på damenes maratonsvømming i Rio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utrolige scener utspilte seg helt på tampen av damenes 10 kilometer lange svømmemaraton i havnebassenget utenfor Rio mandag.

Sharon van Rouwendaal fra Nederland vant som hun ville på like under to timer, men tv-kameraene var raske med å fokusere på den intense kampen om de to siste medaljene.

50 meter fra mål kjempet tre jenter på dramatisk vis om sølv og bronse.

Rett før mål ser regjerende mester Aurelie Muller fra Frankrike ut til å svømme på feil side av målbøyen inne ved Copacabana. På innsiden svømmer italienske Rachele Bruni, som tror hun sikrer sølvet.

Men i det den italienske svømmeren skal til å slå inn på planken over målstreken, som måler tiden, blir hun brutalt dratt under vann av sin franske rival. Dermed slår franske Muller likevel inn til det hun der og da tror er en sølvmedalje, mens Bruni forfjamset snur seg for å forstå hva som har skjedd.

På tv-grafikken skilte det ifølge arrangøren åtte tideler i favør den franske jenta, som mer eller mindre la seg oppå konkurrenten i jakten på medalje.

– Hun blir jo holdt igjen og tar ned Bruni. Hun ligger oppå henne og holder henne igjen, nærmest skrek TV 2s ekspertkommentator Sander Smørdal da reprisene ble vist.

Minutter senere ble Muller offisielt diskvalifisert. Dermed endte sølvet i Italia likevel.

– Den franske svømmeren prøvde å drukne meg. På mållinjen hindret hun meg slik at jeg ikke kunne ta i planken. Jeg er glad for at dommerne har tatt en avgjørelse, sier Bruni ifølge italienske medier.

Synderen Mullers trener, Philippe Lucas, var ikke like sikker da han ble intervjuet av franske RMC Sport like etter avgjørelsen.

– Dette er det verste scenariet som kan skje. Jeg har ikke sett bildene. Jeg syns uansett at avgjørelsen ble tatt veldig raskt. I sport er det alltid urettferdighet. Slik er det bare. Det er ikke verdt å gråte i 50 år for det. Podiet er fylt opp. Det er dødt. Det er over, sier Lucas om sin elevs oppførsel.

BEVISET: Aurelie Muller havnet til slutt sist i finalen. FOTO: IOC.
BEVISET: Aurelie Muller havnet til slutt sist i finalen. FOTO: IOC.