Tidligere Premier League-spiss døde etter politiets elektrosjokk

Dalian Atkinson ble 48 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Premier League-spissen Dalian Atkinson er død, 48 år gammel.

Det bekrefter Sky News via sin Twitter-profil mandag.

– Den 48 år gamle mannen som døde etter å ha fått støt av politiet i Telford er blitt navngitt til å være tidligere Aston Villa-spiller Dalian Atkinson, skriver de.

Politiet ble tilkalt til et hus i Meadow Close i Telford tidlig på morgenkvisten etter bekymringsmeldinger rundt en persons sikkerhet.

West Mercia Police skal ha opplyst at 48-åringen ble gitt medisinsk behandling etter elektrosjokket, men at han døde 90 minutter senere.

DEN STORE DAGEN: Dalian Atkinson scorer 1-0-målet når Aston Villa slår Manchester United 3-1 i ligacupfinalen i 1994. 
DEN STORE DAGEN: Dalian Atkinson scorer 1-0-målet når Aston Villa slår Manchester United 3-1 i ligacupfinalen i 1994.  Foto: Tony Harris

Stjerne på tidlig 90-tall
Politiets bruk av elektrosjokkvåpen - såkalte «tasers» - er ment som et ikke-dødelig våpen. En talsmann for ambulansen sa at tilstanden til mannen forverret seg og at han døde av hjertestans, skriver Sky Sports.

Atkinson var en av de mest markante spillerne i den første sesongen av Premier League i 1992/93, og scoret elleve mål på 28 kamper for Villa-laget som ble nummer to på tabellen. Han scoret blant annet et mål mot Wimbledon som senere har vært nominert til tidenes mål i divisjonen.

Se scoringen i videovinduet øverst!

Atkinson scoret også for Aston Villa i 3-1-seieren i ligacupfinalen mot Manchester United i 1994, og Villa la senere på dagen mandag ut følgende tweet om sin gamle spiller:

– Hvil i fred Dalian Atkinson. Du vil aldri bli glemt!

Han har også spilt for klubber som Ipswich, Sheffield Wednesday, Real Sociedad, Fenerbahce, Metz og Manchester City.