KOLLEGER: Wenche Andersen (tv), Peter Moi Bubresko og Signe Tynning fra «God morgen Norge» under TV 2s  høstlansering 2014 på  Verftet I Bergen
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KOLLEGER: Wenche Andersen (tv), Peter Moi Bubresko og Signe Tynning fra «God morgen Norge» under TV 2s høstlansering 2014 på Verftet I Bergen Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

Signe Tynning slutter i TV 2

Den tidligere God Morgen Norge-programlederen tar sluttpakke etter 23 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Signe Tynning (53) slutter i TV 2 etter 23 år i kanalen.

Med den omstillingen TV 2 er i, og muligheten som kom nå, så kjenner jeg på det at det finnes en verden utenfor TV 2 som jeg vil utforske, sier Tynning i en pressemelding.

– Jeg har valgt å ta sluttpakke, men det var ikke slik at dette falt ned i hodet mitt over natten. Dette er noe som jeg har tenkt mye på, til og med før pakkene ble tilbudt, fortsetter hun.

Var God Morgen Norge-programleder

I oktober 2015 ga Tynning seg som programleder for God Morgen Norge. Selv om hun da var ferdig foran TV-kameraene, har hun fortsatt å jobbe i redaksjonen.

– Jeg har vært tilknyttet God Morgen Norge siden jeg gikk av skjermen, og det siste halve året har jeg jobbet med eksklusive reportasjer til God Sommer Norge.

Redaktør for God Morgen Norge, Karianne Solbrække, sier at Tynnings rolle i morgenprogrammet har vært stor.

– Signe har hatt en vesentlig rolle i å bygge opp God Morgen Norge, og befeste programmet som landets lengstlevende morgenprogram. TV 2 eier morgenflaten på TV, og det takket være en skikkelig dyktig gjeng foran og bak kamera.

«23 år gammelt lykkelig ekteskap»

Tynning beskriver forholdet sitt til TV 2 som et «23 år gammelt lykkelig ekteskap», men at hun nå er klar for nye utfordringer.

 Tårevåt Signe Tynning ga programlederrollen videre

– Med den omstillingen TV 2 er i, og muligheten som kom nå, så kjenner jeg på at det finnes en verden utenfor TV 2 som jeg vil utforske. Jeg har jobbet både med sport og nyheter, og de siste 15 årene har jeg vært i God Morgen Norge. Jeg har fått gjort uendelig mye forskjellig og møtt utrolige mennesker. Jeg tenker at det blir gøy, skummelt og spennende å gjøre andre ting på utsiden av TV 2, og jeg håper å få brukt det jeg har lært her.

Har skrevet bok

Tynning forteller at hun til dags dato ikke har noe konkret i planene.

– Jeg er åpen for det meste, og det trenger ikke være TV. Jeg kunne også tenke meg å jobbe i radio, eller i organisasjoner, både politiske og humanitære.

53-åringen avslører at hun blir i kanalen en stund til – og det er ikke den eneste grunnen til at det blir en travel høst.

– Akkurat nå jobber jeg med et prosjekt for TV 2 som jeg skal levere 1. januar. Så det blir rundt den tiden. Jeg har også det siste året skrevet en bok som er veldig spennende. Jeg skriver nemlig den utrolige historien til Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen, som kommer ut i høst. Så jeg har nok å gjøre!