Takker forloveden etter OL-bronsen: – Vi er et «Dream Team»

Stig-André Berge takket forloveden for støtten etter OL-bronsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mørbanket og sliten feiret Stig-André Berge OL-bronsen sammen med sine viktigste støttespillere på Copacabana i Rio søndag kveld.

– Jeg svever litt. Det begynner å litt synke inn. Det er veldig morsomt å kunne dele det med de som er her i dag. Det er morsomt å bli hyllet sånn. Det gjør meg stolt og ydmyk. Det er en god dag for Stig-André Berge sier han til TV 2.

I bronsefinalen viste Berge muskler da han i sin femte kamp for dagen vant på poeng mot aserbajdsjanske Rosman Bayramov, som for øvrig også tapte sin kamp mot finaleklare Ota.

Kampen endte 1-1, men Berge vant fordi han tok det siste poenget i kampen.

– Har ikke fått dusjet
Dermed kunne 33-åringen endelig juble hemningsløst for sin OL-medalje, etter å ha misset både i Beijing og London i henholdsvis 2008 og 2012. Da han senere søndag kveld mottok hyllesten fra de oppmøtte på bronsefesten, hadde det fortsatt ikke helt gått opp for ham.

– Jeg har ikke fått rukket så mye enda. Hvis du kjenner under armene mine har jeg ikke dusjet. Jeg har bare dratt en cowboydusj og litt voks i håret. Det har gått i ett med dopingkontroll og media, sier han videre.

Vill norsk jubel etter at Berge tok bronse i bryting

– Når vi drar på ferie får vi nok satt oss ned og tenkt litt over hva vi har vært med på.

Stig-Andrès forlovede, Rosell Utne, fulgte bronsekampen fra tribunen.

– Det er det største jeg har opplevd i hele mitt liv. Det er helt sinnssykt. Jeg er så takknemlig for at jeg får være med på dette. Jeg holdt på å svime av og kaste opp samtidig. Men jeg hadde en god følelse hele veien. Jeg trodde det skulle bli medalje, men at han gjorde dette er helt sykt, sier hun.

– Vi er et «Dream Team»
Bronsehelten takker forloveden for støtten og sier medaljen er et resultat av et godt samarbeid.

– Det blir litt sånn. Når vi skriver til hverandre i tunge stunder, så kaller vi hverandre et «Dream Team». Det kan vi kanskje understreke i dag. For det er en lagseier dette. Hun legger mye til rette for meg og det er jeg evig takknemlig for. Så når hun kommer hjem nå, skal hun få slippe å lage middag i en uke, sier Berge.

– Lykkes ikke han, så lykkes ikke jeg. Da ha ikke jeg gjort ting riktig, sier Utne.

Stig-André Berge og forloveden Rosell Utne.  
Stig-André Berge og forloveden Rosell Utne.   Foto: Jan-Petter Dahl