Dette skjedde i OL i natt

Verdensrekorder, OL-gull i friidrett, bryting og vektløfting og forrykende tennis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens du har lagt i dyp søvn med hodet godt plantet på puten har det vært mye aktiv idrett i OL.

Det er blitt satt verdensrekorder, blitt delt ut OL-gull og tennisen ble avsluttet med en forrykende finale.

Her er noe av det som har skjedd natt til mandag i Rio!

Se sammendraget fra natten øverst i saken!

Friidrett: Suverene Bolt og verdensrekord på 400 meter

Om det ikke er den mest prestisjetunge øvelsen i OL er i alle fall 100 meteren blant det aller største som skjer i OL. Usain Bolt kvalifiserte seg lett til finalen tidlig på natten. Litt over en time senere løp jamaicaneren inn til et nytt OL-gull på 100 meter foran amerikanske Justin Gatlin og canadiske Andre de Grasse.

FC Rio: – Han har en overraskende stil ut i fra fasongen

Bolt startet litt tregt og Gatlin ledet i begynnelsen, men ut i løpet fikk han opp dampen og løp inn på tiden 9.81. Ikke en supertid, men nok til at det ble gull.

Det var også finale på 400 meter for menn i natt. Sørafrikaneren Wayde van Niekerk løp inn til ny verdensrekord på tiden 43.03. Han smadret dermed den gamle, som lød på 43.18. Kirani James fra Granada tok sølvet, mens amerikaneren Lashawn Merritt tok bronsen.

Wayde Van Niekerk tar ny verdensrekord på 400m!

Den siste medaljeøvelsen på friidrettsarenaen var i trestegsfinalen for kvinner. Colombianske kom lengst med 15.17, mens Yulimar Rojas fra Venezuela tok sølvet med 14.98. Bronsen gikk til Olga Rypakov fra Kasakhstan.

Tennis: Forrykende finale – Murray vant

Nivået på tennisen har vært veldig god i OL. Finalen natt til mandag var ikke et unntak. Andy Murray og Juan Martin del Potro leverte solid tennis og til slutt var det briten som forsvarte gullet fra London i 2012.

Murray vant kampen med settsifrene 7-5, 4-6, 6-2, 7-5, etter hele fire timer og to minutters spill.

Stupforelsket: Vant sølv, men kjærestens overraskelse var gull

Vektløfting: Kuk Hyang Kim tapte gullet med knapp margin

Det ble delt ut OL-gull i vektløftning i 75 kilosklassen for kvinner. Kinesiske Suping Meng vant med knapp margin etter å ha støtet 307 kilo. Kuk Hyang Kim fra Nord-Korea klarte ikke å støte like mye og tok sølvet med 306 kilo. Sarah Elizabeth Robles tok bronsen.

Bryting: Russisk og cubansk gull

Stig André Berge tok bronse, men det var ikke det eneste som skjedde i bryting i natt. Cubanske Ismael Borrero Molina tok Berges overmann i semifinalen og vant OL-gull etter en 8-0 mot japaneren Shinobu Ota. De to duellerte i 59 kilosklassen.

I 75 kilosklassen ble det gull til russiske Roman Vlasov foran danske Mark Overgaard Madsen, 5-1. Sørkoreaneren Hyeonwoo Kim og Saeid Morad Abdvali tok bronse.

Har du fått med deg disse klippene?