Britisk golftriumf i OL etter 112 år med venting

Justin Rose slo svenske Henrik Stenson med to slag i herrenes golfturnering i Rio-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Justin Rose fra Storbritannia tuktet svenske Henrik Stenson på den siste runden, og er den første OL-vinneren i golf siden 1904, og Storbritannias første olympiske mester i golf.

De to fulgte hverandre tett og jevnt gjennom dagens runde, men mot slutten så var det briten som dro seieren i land.

Det skulle vise seg å bli en kjempeduell mellom svenske Henrik Stenson og britiske Justin Rose om det første OL-gullet i golf siden 1904.

Til sammen endte Justin Rose på 268 slag, og dermed 15 under par. Stenson endte til slutt på 14 under par. Pallen ble fullført av amerikanske Matt Kuchar.

Tett og jevnt
Etter det fjortende hullet på den siste runden lå de to helt likt med 14 slag under par, hvilket garanterte en nervepreget endelse.

På det femtende skulle Rose ta ledelsen etter å ha gjort det ett slag bedre enn sin svenske motstander på det 15.hullet.

Men der svensken feilet på det 15.hullet var det briten som feilet på det 16.hullet. Par for Rose og birdie for Stenson gjorde at det igjen var likt.

De begge feilet på det nest-siste hullet, og fikk ikke med seg noe mer enn et par. Dermed var det duket for et vanvittig spennende 18.- og sistehull under OL.

På det 18. hullet sulle slaget inn på greenen skille de to stjernene. For mens svensken traff altfor langt ute, så lå Rose perfekt til ved det 18. hullet for en enkel birdie.

Da svensken bommet på sin lange, lange birdie, så gjorde Rose kort prosess. og kunne dermed strekke armene i været som den første olympiske mesteren i golf siden 1904.

Norsk interesse
Med norske øyne så handlet det aller meste om Espen Kofstad, og nordmannen levde ikke helt opp til forventningene.

Han endte på 69 slag i den siste runden, og dermed to under par. Dermed endte han en del 43. plass sammenlagt.

Nordmannen endte på to slag over par etter å ha slått 72, 76, 69, 69 på de fire rundene, og delte 43.plassen med Jeunghun Wang fra Sør-Korea, Roope Kakko fra Finland og Jaco van Zyl fra Sør-Afrika.