UTE: Ole-Kristian Bryhn endte på 8. plass i OL-finalen i 50 meter helmatch.
UTE: Ole-Kristian Bryhn endte på 8. plass i OL-finalen i 50 meter helmatch. Foto: Poppe, Cornelius

Ole-Kristian Bryhn endte på 8. plass i OL-finalen

Startet lovende, men endte én plass dårligere enn for fire år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske Ole-Kristian Bryhn imponerte under kvalifiseringen, og endte som nummer tre før VM-finalen i 50 meter helmatch søndag.

Det skulle likevel ikke hjelpe i finalen der nordmannen ikke klarte å leve opp til kvalifiseringen, og totalsummen 400.4 gav nordmannen en 8. plass.

– Det er klart det var under det jeg hadde håpet på. Jeg hadde håpet å skyte en bedre finale og komme på en bedre plass enn åttende. Jeg kjente at det var tøft utpå der, og det er lenge siden jeg har skutt en så hard finale, og da går det fort og vanskelig å holde kontroll på nervene, fortalte Bryhn til TV 2 etter OL-finalen.

Det er én plass dårligere en Bryhn endte på for fire år siden. Da også nådde nordmannen OL-finalen på 50 meter helmatch.

Sjetteplass og håp
Etter de første fem skuddene var han likevel på åttendeplass etter en noe nervøs åpning, der han blant annet skjøt en åtter. Poengsummen etter de første fem var 49.2.

Etter de neste fem var det likevel grunn til optimisme. Da hadde nordmannen skutt seg opp til en sjetteplass med summen 100.4.

Bak han lå Zhu Qinan fra Kina og Daniel Bordmeier for Tyskland med 99.8 og 99.2.

Etter knestående kunne Bryhn se seg fornøyd med en sjetteplass, og summen 150.7. Likevel fortsatte Brodmeier og Qinan til å puste han i nakken med summene 150.4 og 150.

Etter de første fem på den liggende så hadde Brodmeier gått forbi. Tyskeren stod med 202.9 eller de første fem, mens Bryhns 202.4 nå kun holdt til sjetteplass, til tross for en imponerende start.

Knekk
De neste fem skulle ikke være noen opptur for nordmannen. Da hadde avstanden blitt et helt poeng mellom han og tyskeren om sjetteplassen. Bryhn på 253.9, Brodmeier på 254.9.

Det skille ikke bli stort bedre for Bryhn etter den liggende skytingen. Da stod Bryn på 305.8 mens Brodmeier hadde gjort ledelsen enda større med 307.4.

Bryhn måtte utskyte tyskeren i de stående seriene for å være med i den avgjørende skytingen. Der er kun de seks beste med, og med Brodmeiers stigende form i konkurransen spøkte det fort for Norges håp.

– Jeg kjente at det var ekstra tøft. Dette var jo ikke helt som en NM-finale, så det blir ekstra tøft. I tillegg fant jeg ikke helt stillingen min på knestående så da kom jeg litt bakpå fra starten, og da blir det vanskelig å ta igjen, fortalte Bryhn til TV 2.

Etter de første fem på stående så skulle ting gå fra vondt til verre for Bryhn. 352.7 bestød at også kinesiske Zhu hadde gått over han, og nå var det nordmannen som lå på siste plass.

– Jeg gav ikke opp, men jeg skjønte til slutt at det skule holde hardt. Jeg ville jo avslutte så godt jeg kunne, men det er vanskelig å holde kontroll på kroppen når man står der og rister og dingler i hele skroget, fortalte Bryhn som også kunne fortelle at han var veldig fornøyd med å ha nådd OL-finalen.

Han gjorde det han kunne for å holde medaljehåpet i live, men det ville seg rett og slett ikke for 27-åringen. Dermed han til slutt på 8. plass med totalsummen 400.4.

Gullmedaljen ble til slutt vunnet av italienske Niccolo Campriani etter at han slo russiske Sergey Kamenskiy på det siste skuddet i 50 meter helmatch. Franske Alexis Raynaud tok bronsemedaljen.