Liverpool sjokkerte Arsenal i ellevill syvmålsthriller

Liverpool straffet Arsenals nykomponerte forsvarsrekke i en målfest av en kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea - West Ham på TV 2 Premium og TV 2 Sumo mandag klokken 21!

Arsenal - Liverpool 3-4:

Slik skaffer du deg Premier League-tilgang!

Det største oppgjøret i første runde av Premier League-sesongen 2016/17 var utvilsomt møtet mellom Arsenal og Liverpool. Begge lagene har som mål å utfordre i kampen om seriegullet, og ville vise muskler allerede fra starten av.

Og for en kamp vi fikk!

Lagene ga seg ikke før de hadde notert seg for hele syv scoringer.

Theo Walcott ga Arsenal ledelsen, før Philippe Coutinho, Adam Lallana og Sadio Mané smalt inn fire baller bak Petr Cech.

Arsenal kom tilbake to ganger, men det var ikke nok for Wengers menn, som altså tapte 3-4 hjemme i serieåpningen.

– Det var en god og tøff kamp. Vi er glade fordi vi vant. Vi spilte ikke så godt de første 20 minuttene, men etter det spilte vi som manageren ønsket, sa Liverpools playmaker Philippe Coutinho etter kampen.

Liverpools manager var redd seieren skulle glippe i sluttminuttene.

Walcott med straffebom for Arsenal

– Ingenting er avgjort før dommeren blåser av kampen. Men etter 90 minutter fortjente vi å vinne. Vi kunne alltid ha scoret flere mål og forsvart oss bedre. Premier League er ingen enkel liga. Ingen kamper er lette, sa Klopp til BBC.

Les det elleville kampforløpet under!

– Slik fotball skal spilles
TV 2s fotballekspert Ronny Deila ble mektig imponert over det han fikk se av lagene på Emirates.

– For noen scoringer det var også. Det var en kamp som hadde alt. Vi kan alltid rive ned noe med tanke på forsvarsspillet. Det er slik fotball skal spilles. Det var press, det var spill i lengderetning. Det var akkurat slik vi ønsker en fotballkamp skal være, sa Deila.

Han kan ikke huske mange like gode kamper.

– Vi hadde Liverpool mot Newcastle på 1990-tallet, eller Liverpool – Leeds på slutten av 1980-tallet. Vi kommer til huske denne kampen i lang, lang tid, mente han.

Vidunderlig frisparkscoring av Philippe Coutinho

Han tror Jürgen Klopps menn kan bli veldig farlige denne sesongen, om de får tettet igjen bakover.

– På Anfield kommer det til å bli enda råere. Han får med seg fansen. Folk elsker å se at lagene går rett på mål. Folk elsker å se når laget vil vinne ballen i hver situasjon. De kommer ikke til å tape mange kamper på Anfield, og får Liverpool til å sitte slik gjennom sesongen så er de en gullkandidat, mente han.

Skademarerittet fortsetter
I tillegg til at Wenger manglet flere spillere før kampstart, ble ikke livet akkurat lysere i løpet av de 90 minuttene heller. Både Aaron Ramsey og Alex Iwobi måtte ut med skade.

Deila mener Wenger må gjøre noe med det.

– Jeg vet at det er folk som er bekymret internt fordi Wenger ikke lytter nok til det medisinske apparatet for å få mindre skader. Wenger driver treningene med en sinnssyk intensitet hele tiden. Han vil dra spillerne så langt som mulig på trening for å få dem opp på det nivået han vil. Og klart du må lytte til en mann som har fått frem så mange verdensklassespillere. Men han må kanskje styre belastningen på spillerne bedre og få et bedre og større medisinsk apparat. Det virker imidlertid som Wenger et stabeist på dette området, sa Deila.

HELT I NORDVEST: Jürgen Klopp fikk en drømmestart på sesongen med seier i London. Reuters / Tony O'Brien
HELT I NORDVEST: Jürgen Klopp fikk en drømmestart på sesongen med seier i London. Reuters / Tony O'Brien Foto: Tony O'brien

Straffemiss og scoring
Arsenal hadde bare tapt en av de siste ni seriekampene mot Liverpool, og Merseyside hadde faktisk bare vunnet én av de siste 20 turene til Emirates i alle turneringer. Liverpool på sin side hadde med sine 41 ligamål i kalenderåret 2016 scoret flest av alle i Premier League, og var ute etter å straffe det nykomponerte Arsenal-forsvaret.

Det lykkes de med.

Liverpool startet friskt, ledet an av Sadio Mané og Roberto Firmino, men etter hvert tok Arsenal mer og mer grep om kampen. De store sjansene lot imidlertid vente på seg.

Det var først etter 27 minutter det virkelig smalt på Emirates. Theo Walcott plukket ned en klarering og fosset inn i feltet. Der ble engelskmannen klippet ned av Alberto Moreno, og Arsenal fikk straffespark.

– Der må du være mer forsiktig. Det er en gylden regel for oss forsvarere, at dersom angriper er på vei ut av boksen, så står du, sa TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland .

En annen regel, en uskreven sådan, er at den som blir felt ikke tar straffen selv. Walcott valgte å overse dette, og la ned ballen på ellevemetersmerket. Simon Mignolet startet Liverpool-karrieren med å redde straffe mot Arsenal, og er den som har stoppet flest straffer siden 2012/13-sesongen med sine fire redninger. Også her valgte han riktig, og stoppet sin femte Premier League-straffe.

Men bare tre minutter senere fikk Arsenal-angriperen mulighet til å gjøre opp for seg. Francis Coquelin stjal ballen fra Adam Lallana, og ga Alex Iwobi muligeten til å spille gjennom Walcott. Han hadde mye rom ettersom Moreno var på vei i angrep. Denne gangen gjorde Walcott ingen feil, og sendte Emirates til himmels.

Magi før og etter pause
Liverpool slet med å svare, og en tydelig misfornøyd Klopp klarte ikke å skjule sin frustrasjon på benken. Firmino og Wiljnaldum tok dårlig vare på sjansene de fikk, og ikke før på overtid skulle Liverpool-fansen få noe å juble for.

Philippe Coutinho fikk muligheten på et frispark like uten for boksen, og skrudde ballen nydelig opp i krysset bak en sjanseløs Petr Cech. Et øyeblikks magi fra brasilianeren og lagene var like langt til pause.

Etter hvilen fortsatte de svartkledde fra Merseyside der de slapp, og etter bare tre minutter sto det 2-1 til Liverpool. Coutinho flikket til Wijnaldum som fant Lallana i feltet. Han tok ballen lekkert ned på brystet og plasserte den iskaldt forbi Cech.

Chambers reduserer til 3-4 for Arsenal

Straffet Arsenal-forsvaret
Og Liverpool var ikke ferdige der! I det 55. minutt satte Nathaniel Clyne på turboen og la Monreal bak seg. Innlegget fra høyrebacken var presist, og Coutinho satte inn 3-1 til bortelaget.

Like etter kunne den lille teknikeren blitt tremålsscorer da Cech stoppet et godt forsøk, som kom etter at Firmino hadde sendt Chambers inn i pølsekøen. Lallana var klarte nesten å sette returen, men Arsenal slapp med skrekken.

Vondt ble dog utvilsomt til verre da både Alex Iwobi og Aaron Ramsey måtte forlate banen med skade allerede før timen var spilt.

Og i denne perioden hadde Liverpool virkelig Arsenal-spillerne i baklommen.

Debutant Sadio Mané løp opp en lang ball på høyresiden, og danset seg gjennom Chambers og Monreal før han banket ballen i krysset med venstrefoten. 4-1 til Liverpool!

Arsenal ga seg ikke
Målene fortsatte å renne inn på Emirates, og denne gangen var det hjemmelaget som fikk en etterlengtet redusering. Innbytter Alex Oxlade-Chamberlain ville ikke være noe dårligere til å danse enn Firmino og Mané og driblet seg forbi flere Liverpool-forsvarere, før skuddet fant sin vei i nettet bak Mignolet via foten til Dejan Lovren. 2-4 på Emirates etter bare 63 minutter spilt!

Coutinho fikk igjen mulighet til å bli tremålsscorer da han ble spilt alene gjennom. I stedet for å score gikk han i bakken, med det som så ut som krampe i begge beina, og dermed måtte også han forlate banen.

Lagene hadde ikke tenkt å gi seg med seks mål heller. Etter 75 minutter fikk Arsenal frispark på venstrekanten. Innbytter Santi Cazorla svingte inn foran mål, og Calum Chambers stusset ballen videre i mål.

Etter 75 minutters spill sto det altså 3-4 på Emirates. Liverpool-manager Jürgen Klopp måtte bare le på sidelinjen.

Etterlengtet seier
Etter dette roet tempoet i kampen seg vesentlig, mye grunnet slitne spillere.

Firmino fikk mulighet til å legge på til fem, men skuddet gikk like utenfor.

Arsenal klarte aldri å utligne, og kampen ebbet til slutt ut i 4-3-seier til Liverpool.

London-laget hadde bare tapt to av sine 15 hjemmekamper på åpningsdagen, men begge disse hadde faktisk kommet på de siste tre forsøkene. Dermed ble det en kjærkommen seier for Liverpool som altså bare hadde én seier på sine 20 siste forsøk på Emirates.