Afaf Nasher og en rekke andre muslimske ledere i USA holder pressekonferanse utenfor Al Furqan-Moskeen i New York. REUTERS/Stephanie Keith
Afaf Nasher og en rekke andre muslimske ledere i USA holder pressekonferanse utenfor Al Furqan-Moskeen i New York. REUTERS/Stephanie Keith Foto: Stephanie Keith

Imam skutt på kloss hold i USA – muslimske ledere klandrer Trump for muslimhat

Politiet jakter mann som drepte imam i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som politiet mener skjøt og drepte en imam og hans assistent i New York lørdag, er fortsatt på frifot. Politiet har gått ut med en fantomtegning av den mistenkte.

Henrettet

Den 55 år gamle imamen Alala Uddin Akongi og hans 64 år gamle assistent Thara Uddin ble drept på vei hjem fra en moské i Queens i New York lørdag.

De to mennene var begge kledd i muslimsk klesdrakt. De ble skutt i hodet på kloss hold på høylys dag.

Vitner har hjulpet politiet med å få laget en tegning av mannen som drepte en imam og hans assistent på kloss hold lørdag. (New York Police Department via AP)
Vitner har hjulpet politiet med å få laget en tegning av mannen som drepte en imam og hans assistent på kloss hold lørdag. (New York Police Department via AP)

Flere medlemmer av moskeen, som etter drapet samlet seg ved åstedet, uttalte imidlertid at de frykter det dreier seg om hatkriminalitet, og viste til den politiske situasjonen i USA og islamofobi.

– For de lederne som Donald Trump, og andre som fremstiller Islam og muslimer som fienden, dette er konsevensen av slikt ondsinnet prat, sier imam Johari Abdul-Malik til oppmøtt presse søndag.

– Du trenger ikke være muslim eller troende for å ha samvittighet. Tenk deg følelsen av at din far blir drept uten grunn. La den følelsen inspirere deg til å tale mot de som sprer hat. Når vi tier, lar vi hatkriminaliteten skje, sier Afaf Nasher som er leder for American Islamic Relations i New York.

Politijakt på gjerningsmann

Politiet opplyser at det var én gjerningsmann som avfyrte skuddene. Han er fortsatt på frifot, og politiet gikk søndag ut med en fantomtegning av mannen.

Politiet har uttalt at de ikke har noen indikasjoner på at det dreier seg om hatkriminalitet, men sier samtidig at motivet for drapene foreløpig er ukjent.

Imamen Alala Uddin Akongi var gift og hadde tre barn. Han har vært en religiøs lederskikkelse i Queens-området siden han kom til bydelen fra Bangladesh for to år siden. (©NTB/TV 2)