GIKK AMOK: En 27 år gammel sveitsisk mann knivstakk flere passasjerer og satte fyr på dette toget i Sveits lørdag ettermiddag. FOTO: AFP PHOTO/NEWSPICTURES.CH
GIKK AMOK: En 27 år gammel sveitsisk mann knivstakk flere passasjerer og satte fyr på dette toget i Sveits lørdag ettermiddag. FOTO: AFP PHOTO/NEWSPICTURES.CH Foto: Beat Kaelin

Mann død etter at han satte fyr på togvogn

Et av ofrene er også omkommet etter at mannen gikk amok med kniv og tente på en togvogn i Sveits.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 27 år gamle sveitsiske gjerningsmannen ble sendt til sykehus med alvorlige brannskader. Han døde søndag, opplyser politiet.

Tidligere søndag ble det også kjent at et av ofrene, en 34 år gammel kvinne, døde av skadene.

For tre andre, blant dem en seks år gammel jente, er tilstanden kritisk, opplyser politiet ifølge nyhetsbyrået AP.

– Ikke terror

I alt seks personer ble såret da 27-åringen knivstakk passasjerer om bord på et tog øst i Sveits lørdag ettermiddag.

Mannen tente også på en brennbar væske og satte en togvogn i brann.

Politiet har ransaket leiligheten til gjerningsmannen. Motivet er så langt ikke kjent, men politiet sier ingenting tyder på at mannen hadde tilknytning til terrorgrupper.

– Det er ingen indikasjoner på at dette var en terrorist eller at handlingen var politisk motivert, sier Hans-Peter Kruesi, talsmann for politiet i kantonen St. Gallen, til AP.

Flere togangrep

Hendelsen fant sted i 14.20-tiden på et tog mellom Buchs og Sennwald. Angrepet skjedde like ved stasjonen Salez, som ligger nær grensa til Liechtenstein.

Det var titalls passasjerer til stede i togvognen. Hendelsen hadde likhetstrekk med et angrep i juli der en 17-åring såret fem personer med kniv og øks på et tog i Tyskland. Politiet skjøt og drepte tenåringen, som siden viste seg å være IS-sympatisør.

Her hører de desperate skrik fra bilen