GJORDE JOBBEN: Ole-Kristian Bryhn leverte solid under kvalifiseringen til 50m. rifle.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
GJORDE JOBBEN: Ole-Kristian Bryhn leverte solid under kvalifiseringen til 50m. rifle. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Erik

Bryhn til skytefinale med medaljeform

Nordmannen herjet på standplass - sprakk - men slo tilbake og er i OL-finale i skyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole-Kristian Bryhn skjøt 1177 poeng i kvalifiseringen på 50 meter helmatch i Rio og er klar for OL-finalen klokken 1800 norsk tid.

Brannmannen viste medaljeform tidlig i kvalifiseringen til finalen. Med den knestående serien 99, 99, 99 og 97, innledet han kvaliken med solide 394 poeng av 400 mulige.

Skytteren fra Vestre Bærum Salongskytterlag fulgte opp med 396 poeng på liggende - av 400 mulige. Der og da kjempet han helt i toppen av kvalifiseringen.

– Han har skutt bedre i dag enn fredag. Det virker som om han har mer selvtillit, ristet av seg skuffelsen og er sugen på å revansjere fredagens innsats, sa Malin Westerheim - Norges kvinnelige deltaker i OL - til TV 2 underveis.

Nordmannen ledet faktisk konkurransen en kort periode, før han gikk på en smell og skjøt to 95-serier på stående.

En periode balanserte han på grensen til å ryke, men 27-åringen tok samling i bånn og skjøt heldigvis den siste serien godt nok til å ta seg til finalen.

– Det var kjempebra skutt. Han har virkelig reist kjerringa etter stang ut sist. Det er dette som er rart med skyting. Du kan ha stang ut, før du vinner hele greia to dager senere.

– Ole-Kristian er kjempeglad. Du kan tenke deg hvordan stemningen var nå. Han har jobbet for dette i fire år. Stemningen er selvsagt kjempegod, sier trener Espen Berg-Knutsen.

Treneren forteller om en ekstremt fokusert og rolig nordmann i dag tidlig.

– Jeg er ikke nervøs i det hele tatt, sa han til meg da. Det lover godt.

Finalen vises kl. 18.00 på TV 2.

PS: Kvalifiseringen pågår fortsatt. Den andre nordmannen, Odd Arne Brekne, klarte ikke å ta seg til finalen.

Saken oppdateres!