Zlatan presenterte seg med et smell da United slo Bournemouth

Det tok bare litt over en time før Zlatan Ibrahimovic banket inn sitt første mål i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal - Liverpool på TV 2 Premium og TV 2 Sumo klokken 17!

Bournemouth - Manchester United 1-3

Slik skaffer du deg Premier League-tilgang!

Før kampen var det knyttet enorme forventninger til opptil flere av de involverte, men kanskje størst til Zlatan Ibrahimovic.

Manchester United-manager José Mourinho valgte å la den svenske stjernen ligadebutere foran de knapt 11 700 menneskene på bittelille Vitality Stadium, og før avspark var samtlige kamera rettet mot spissen.

I førsteomgang klarte svensken ikke å gjøre seg nevneverdig bemerket, selv om United ledet etter at Juan Mata straffet en tabbe i Bournemouth-forsvaret. Etter hvilen økte Wayne Rooney til 2-0, før den svenske storsignering stjal tilbake overskriftene da timen var rundet.

Se Zlatan etter debuten:
– Premier League, hehe, det er ikke lett, er det?

Etter å først ha vært nære på et frispark, fikk Ibrahimovic veldig mye tid og plass til å løsne skudd fra 25 meter. Markkryperen svensken sendte i vei, snek seg inn i lengste hjørne, og dermed fikk svensken debutscoringen "alle" ventet på.

Zlatan har da scoret i debuten i Premier League, Ligue 1, La Liga og Serie A. Det bryr ikke svensken seg nevneverdig om.

– Jeg prøver å gjøre jobben min og hjelpe lagkameratene mine. Målet er alltid å vinne. Det andre er å score, men det betyr ikke noe så lenge laget vinner, sier Ibrahimovic til Sky Sports etter kampen.

– Hvis det er meg eller Rooney, eller noen andre, det er det samme som om jeg scorer. For meg er seieren viktigst.

Se scoringen i vinduet øverst!

– Har ingenting å bevise
En som har måttet tåle mye kritikk i det siste er United-kaptein Wayne Rooney. Han er, som alltid, optimistisk for sesongen.

– En tror alltid at en kan vinne titler, og jeg føler vi har levert en skikkelig «statement» med å signere Zlatan, Pogba, Mkhitaryan og Bailly. Det er fire gode signeringer som styrker laget, og så har vi fått inn en suksessfull manager, og det skaper mye optimisme for oss og fansen, sier han til Sky Sports.

Han tar den siste tids kritikk med knusende ro.

– Jeg har ingenting å bevise for noen. Jeg har vært i gamet lenge, og har tro på egne ferdigheter. Jeg tror selv at jeg er god nok til å spille, og det føler jeg at jeg beviste i dag.

Fornøyd med laget
José Mourinho var også glad for starten på sesongen.

– Vi visste det ville bli vanskelig, men vi beholdt roen og var organiserte. Etter hvert fant vi rom, og starten på andreomgangen var vår beste periode. Da spilte vi bra og scoret to mål. Vi hadde flere sjanser og burde drept kampen, sier portugiseren til Sky Sports.

Han er fornøyd med at laget hans klarte å kontrollere inn tre poeng de ikke fikk forrige sesong.

– Jeg er fornøyd med hele laget. Også de som kom inn. Vi bygger noe sterkt, og det er ikke bare de som er utpå banen som er med på det.

Rolig og sjansefattig start
Bournemouth overrasket alle og vant det tilsvarende oppgjøret forrige sesong, blant annet etter en Joshua King-scoring.

Det var imidlertid Bournemouth som fikk kampens første mulighet da Callum Wilson var nær ved å straffe en sløv Luke Shaw som mistet kontroll over ballen foran eget mål. Bournemouth-spissen satte ballen til side for målet til David de Gea.

De første ti minuttene gikk veldig rolig for seg på Vitality Stadium, før Zlatan Ibrahimovic prestenterte seg for motstandernes forsvarere. Svensken jaktet et høyt innlegg fra Antonio Valencia og meide ned to Bournemouth-spillere i forsøket. Det endte med frispark til hjemmelaget.

De neste ti minuttene var nesten like rolige, der bortelaget hadde mye ball, uten å skape særlige problemer for Bournemouth.

23 minutter tok det før Manchester United skapte sin første sjanse. Anthony Martial dro seg inn fra sin venstrakant og forsøkte å bøye ballen i lengste, men skuddet gikk et godt stykke til side for mål.

Bare tre minutter senere fikk Wayne Rooney muligheten. Etter opprulling på høyresiden fikk United-kapteinen skyte relativt upresset fra 15 meter, men skuddet gikk rett på keeper Artur Boruc.

Mata straffet tabbeforsvarer
Etter 39 minutter tok United ledelsen. Bournemouth-kaptein Simon Francis plukket opp et langt oppspill, og skulle spille støttepasning til keeper Boruc. Pasningen ble imidlertid alt for svak, og en sulten Juan Mata plukket løsfrukten. Boruc reddet Matas forsøk, men en ulykksalig Francis fikk ballen i kneet og satte dermed opp Mata på åpent mål. Spanjolen måtte ikke la seg be tre ganger, og trillet inn ledermålet.

Juan Mata, som ble byttet både inn og ut i Community Shield-kampen mot Leicester, var en spillerne mange undret seg om kom til å få spilletid under Mourinho etter deres fortid i Chelsea, hvor portugiseren solgte Mata til nettopp United. Før kampen avfeide manageren alle spekulasjoner, og Mata takket for tilliten.

Hverken vår egen Joshua King eller Zlatan klarte å sette nevneverdig preg på førsteomgangen, som ikke inneholdt veldig mange store øyeblikk.

Ropte på straffe
Andreomgangen startet med at Joshua King ble liggende etter en duell med Eric Bailly, men nordmannen kom heldigvis uskadd fra hendelsen.

Minutter senere fikk United en kjempesjanse, etter at Ibrahimovic spilte gjennom Rooney med et spektakulært hælspark. Engelskmannen ble stoppet av Boruc.

Like etter gikk Rooney i bakken i feltet og ropte på straffe, men Andrew Marriner vinket spillet videre, og det kunne på reprisene se ut som den engelske landslagskapteinen forsøkte å konstruere et straffespark.

Etter 58 minutter fikk Rooney endelig hull på byllen. Valencia kriget med seg ballen forbi King, og la inn til Martial. Franskmannen fikk ikke noe bra treff på volleyforsøket, men ballen fant likevel veien til Wayne Rooney, som fra kloss hold headet 2-0 forbi Boruc.

Zlatans første
Da vi rundet timen på Vitality Stadium holdt publikum pusten. Zlatan Ibrahimovic sto klar til å ta et frispark fra 18 meter. Svensken fikk ballen over muren, men ballen var for nærme Artur Boruc som reddet.

Men svensken skulle få sin hevn. Martial danset seg forbi noen Bournemouth-spillere, og slapp ballen til Ibrahimovic. Fra 25 meter ladet han kanonen og sendte i vei en hard markkryper som snek seg inn på lengste stolpen. Zlatan Ibrahimovic' første Premier League-mål var et faktum.

Adam Smith banket inn 1-3 ikke mange minuttene senere, etter å ha dratt seg inn i United-feltet med to strålende touch, og dermed var det en viss nerve i kampen igjen.

Bournemouth-sluttspurten kom dog aldri, til tross for noen brukbare muligheter på overtid, og United kontrollerte inn seieren. José Mourinho får dermed med seg alle de tre poengene tilbake til en by, hvor troen på seriegull neppe er mindre etter søndagens kamp.

PS! Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth, men noterte seg kun for en halvsjanse på overtid.