Dansk svømmesjokk – Blume tok OL-gull

Slo blant andre Cate Campbell og Simone Manuel.

Danske Pernille Blume (22) virket mer overrasket enn glad da hun slo først inn i finalen på 50 meter fri i OL-bassenget i Rio.

– Det var et kjempesjokk!, sa Blume til danske DR da hun endelig hadde fått samlet seg.

Dansken var raskest av samtlige i semifinalen, men så likevel sjokkert ut da hun kikket opp på resultattavla og så sitt navn øverst også i finalen.

Se video av løpet øverst i saken!

22-åringen vant på tiden 24,07, to hundredels sekund raskere enn amerikanske Simone Manuel.

Bronsemedaljen gikk til Aljaksandra Herasimenja fra Hviterussland på 24,11.

Litt senere på kvelden skulle Blume nok en gang få noe å juble for. 22. åringen var nemlig en del av det danske laget som tok bronse på 4 x 100 meter medley, bak Australia og USA.

– Jeg tenkte at gullet må være bra før lagkonkurransen, for det måtte gi meg mer energi til neste konkurranse. Da jeg kom inn garderoben til laget etter å ha tatt gull, var alle helt ekstatiske. Det ga meg bare mer energi, forklarte den ferske gull- og bronsevinneren.

SJOKKERTE VERDEN: Pernille Blume slo inn til en knapp seier på 50 meter fri i natt. AFP PHOTO / Odd Andersen Foto: Odd Andersen
SJOKKERTE VERDEN: Pernille Blume slo inn til en knapp seier på 50 meter fri i natt. AFP PHOTO / Odd Andersen Foto: Odd Andersen

Etter å ha tatt imot både gull- og bronsemedalje fikk Blume opplyst at dansk TV 2 hadde vært hjemme hos hennes mor og sett svømmefinalen. Da brast det for den ferske gullvinneren.

– Hæ? Hvordan? Nei, det er løgn. Det ante jeg ikke... Min far har ikke sagt noe... Ikke tull, utbrøt Blume.

Med tårer i øynene henvendte hun seg til kameraet.

– Det er helt fantastisk. Jeg gleder meg sånn til å komme hjem og gi deg en god glem. Jeg gleder meg til å se deg og pappa igjen, sa hun, med adresse til mor hjemme i Danmark.