Del Potro slo Nadal i vanvittig tennis-thriller

Det tok over tre timer for å finne en vinner mellom de to tennisstjernene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skulle ta over tre timer for å få en avgjørelse i kampen, men til slutt ble det klart at Juan Martín del Potro møter Andy Murray i OL-finalen etter å ha slått Rafael Nadal.

Del Potro vant det som utviklet seg til en vanvittig tennis-thriller etter tre sett med sifrene 5-7, 6-4, 7-6.

Dermed får Del Potro sjansen til å vinne sitt første OL-gull i singles tennis. Han vant bronse i London i 2012.

Rå argentinsk kraft mot spansk elegans
Det startet veldig bra for Juan Martín del Potro i det første settet som breaket Nadals serve allerede i det første gamet.

Deretter svarte den storvokste argentineren med å serve inn det andre gamet, i det som plutselig virket som et åpenbart sett i favør Del Potro.

Og så våknet Nadal for alvor. Han tok kontroll over settet, og frustrerte sin argentinske motstander gang etter gang.

Del Potro virket tidvis sliten og treg i bevegelsene, og det passet den nybakte OL-mesteren i double perfekt.

Selv om de fulgte hverandre game for game i det første settet virket det mer og mer tydelig at det var spanjolen som hadde overtaket.

Etter å ha brutt argentinerens serve kunne Nadal se tilbake på et godt første-sett der han sikret en imponerende 7-5-seier over bronsevinneren fra London i 2012.

Det andre settet skulle også gå i favør Nadal tidlig, og igjen virket han kvikkere i bevegelsene enn Del Potro. De delte de to første gamene likt, før Nadal selv skulle serve for andre gang.

Så våknet den argentinske kjempen. Del Potro smadret Nadal i det tredje gamet og brøt serven til den spanske superstjernen. Dermed var det plutselig kamp igjen i den andre semifinalen i Rio.

Ikke bare våknet Del Potro, men de argentinske supporterne på tribunen skapte et lurveleven hver eneste gang de fikk muligheten, og det kan muligens ha hatt en effekt på deres landsmann.

For Del Potro nektet å gi Nadal en sjanse, og de to vekslet game for game utover i det andre settet. Dermed var det duket for et tredje og avgjørende sett etter at Del Potro sikret 6-4.

Break etter break
De to tennisstjernene skulle igjen følge hverandre game for game inn i det tredje settet, og ingen ønsket å gi vekk en eneste liten fordel.

For hver gang Del Potro vant et game, fulgte Nadal opp. Og hver gang en av dem så ut til å miste det, så kjempet de seg tilbake inn i kampen, og vant de avgjørende poenget.

Så skjedde det. I det niende gamet, på stillingen 4-4, med Nadal som server så viste Del Potro frem kjempekreftene sine. Han jobbet inn en vanvittig seier i det niende gamet, og endelig klarte en av dem å breake den andres serve.

Og når du trodde det var over, så viste Rafael Nadal på ny hvorfor han rangeres som en av tidenes absolutt fremste tennisspillere. Med ryggen mot veggen smalt han tilbake og dominerte argentineren.

Når ballvekslingene var over mellom de to, var det Nadal som hadde breaket Del Potros monster-serve. Og plutselig stod de begge med sifrene 5-5 etter to vanvittige game.

Igjen så var det noe med disse kjempekreftene til mannen fra Tandil. For selv om Nadal servet i det ellevte settet, så nektet argentineren å gi opp. På stillingen 40-0 i favør argentineren virket det igjen som han hadde breaket spanjolen.

Så våknet Nadal. Servene satt bedre, og Del Potro klarte rett og slett ikke å smelle unna spanjolen. Fra 0-40 snudde Nadal og vant game nummer elleve i det tredje settet. En tennis-thriller av de sjeldne i Rio.

Del Potro ville, selvfølgelig, ikke være noe verre og passet på å serve inn til 6-6. Dermed var det duket for tie-break for å avgjøre hvem av de to som skal møte Andy Murray i finalen.

«Delpo» gir aldri opp
I tie-breaket skulle det hele gå i favør den argentinske kjempen i starten. Først slo han tilbake Nadals serve før han svarte med å vinne sine to serve-poeng. Dermed tok han en tidlig 3-0-ledelse.

Nadal skulle svare med å ta de to neste før Del Potro igjen viste seg frem i Rio. To poeng til den argentinske kjempen gav 5-2, og kun to poeng fra OL-finalen.

Og igjen skulle de to vise tennis av ekstrem høy klasse. Del Potro med sin vanvittige kraft, og Nadals elegans fortsatte utover tie-breaket. Men ingenting skulle stoppe «Delpo».

For selv om Nadal ikke gav opp, så var det den rene viljen i argentineren som rett og slett ble for stor. På 6-5 slo han tilbake Nadals serve, og spanjolen svarte med å sende ballen utenfor.

Dermed kan Juan Martín del Potro gjøre seg klar til OL-finalen søndag mot britiske Andy Murray etter en tennis-thriller uten like i Rio de Janeiro.