TIL FINALE: Andy Murray møter enten Rafael Nadal eller Juan Martín del Potro i OL-finalen.
TIL FINALE: Andy Murray møter enten Rafael Nadal eller Juan Martín del Potro i OL-finalen. Foto: Martin Bernetti

Andy Murray klar for OL-finale

Slo japanske Kei Nishikori i to strake sett, og er klar for sin andre OL-finale på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den regjerende OL-mesteren, Andy Murray, kan nå gjøre seg klar for sin andre OL-finale på rad etter å ha slått japanske Kei Nishikori.

Murray styrte inn seieren i to klare sett med sifrene 6-1 og 6-4, og får dermed sjansen til å forsvare Storbritannias ære i nok en OL-finale.

Der venter enten Rafael Nadal fra Spania eller Juan Martín del Potro fra Argentina som møtes i den andre semifinalen.

Tidlig dominans
Andy Murray gikk hardt ut i det første settet, og allerede i første game servet han Kei Nishikori i stykker. Japaneren hadde ikke noe svar på britens tidlige dominans.

Det skulle fortsette ut i det første settet der Murray la standarden tidlig, og lot ikke Nishikori få noen spesielle sjanser.

Han tok det første settet rimelig problemfritt, og kunne være tilfreds med en 6-1-seier i det første gamet.

I det andre settet skulle likevel Nishikori starte litt friskere, og frusterte Murray innledningsvis.

Mental knekk
Den regjerende OL-mesteren passet også på å krangle litt med dommer Carlos Ramos, for å få ut det som var av frustrasjon. Resten skulle hans japanske motstander få smake på.

For Murray viste igjen hvorfor han kanskje er den største favoritten i dette mesterskapet, og regelrett knuste det som var av håp for Nishikori da han breaket Nishikoris serve-game i det femte gamet.

Det var ikke bare det at Murray breaket, men det var mer det at Nishikori neste så litt slagen ut når briten på andre siden vant poeng etter poeng. Dermed var det ikke så mye tvil om hvem av de to som skulle til OL-finalen.

Nishikori kjempet tappert mot slutten av kampen, og sifrene så bedre ut enn i det første settet. Likevel kunne Murray strekke armene i været med 6-4 og seier i to strake sett.

Dermed er han klar for nok en OL-finale der han møter enten Rafael Nadal fra Spania eller argentinske Juan Martín del Potro.