Selvmål av tidligere United-spiller ga Guardiola en heldig seier i debuten

Uheldige Paddy McNair serverte Manchester City seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MANCHESTER CITY - SUNDERLAND 2-1

Det så ut til å bli en tung Premier League-debut for Manchester City-manager Pep Guardiola.

City klarte ikke å holde på den tidlige ledelsen Sergio Aguero ga dem med sin straffescoring - og Jermaine Defoe utlignet 19 minutter før slutt.Men helt på tampen skulle Guardiola få hjelp av en uheldig Sunderland-innbytter. Paddy McNair, som ble kjøpt fra Manchester United tidligere denne uken, hadde kun vært på banen i fem minutter da han satte ballen i eget mål.

  • Se selvmålet i videovinduet over!

Dermed endte det 2-1 til City på Etihad.

– City er veldig uferdige. Det er lett å se at dette er et prosjekt som kommer til å ta tid. Men det handler om å plukke med seg poeng mens man jobber med prosjektet, og det klarte Guardiola, sa TV 2s fotballekspert, Brede Hangeland, etter kampen.

– Av og til er man heldig

I intervjuet med BT Sport etter kampen var Guardiola klar på at City fortjente seieren.

– Da jeg kom hit sa folk at Premier League var en tøff liga, og det visste jeg. Vi fortjente seieren. De første kampene er alltid vanskelige. Vi snakket denne uken om at vi måtte stå sammen som et lag, og det gjorde vi. Av og til så er du litt heldig. Vi burde vært mer aggressive, men dette er ting vi kan endre på og som jeg vet vil bli bedre i de neste kampene, sa Guardiola, som også var fornøyd med det han fikk se av de nye signeringene.

– John Stones, Nolito, de var strålende. Men vi er et lag. Vi kjemper sammen som et lag og det var akkurat det disse spillerne gjorde. For den nye manageren, for de nye spillerne er det viktig å ha tro på det vi driver med, sa spanjolen.

Fornøyd Moyes

David Moyes var også ganske fornøyd etter sin debut som Sunderland-manager, tross tapet.

– Vi gjorde mye bra. Vi visste at vi kom til å ha ballen mye, men slik vil det være for mange lag. Vi hadde en god sjanse til å få noe med oss fra denne kampen, og vi var veldig nær ved å klare det, sier Moyes til TV 2.

Også målscorer Jermaine Defoe så mye positivt i Sunderlands prestasjon.

– Det var en vanskelig kamp, men jeg synes vi gjorde det bra. Vi fulgte kampplanen og var godt organiserte. Det må vi ta med oss videre til neste kamp, sier Defoe.

Aguero ga City ledelsen

Allerede i sin første kamp som City-manager overrasket alltid uforutsigbare Pep Guardiola med laguttaket. Spanjolen henviste Englands landslagskeeper Joe Hart til benken.

– Han vil selvsagt måtte kjempe om plassen på laget. Dette er profesjonelle spillere og alle må kjempe om plassene, forklarer Guardiola.

Men hvem som står i mål har lite å si for et lags angrepsspill, og fremover i banen har de lyseblå stjernespillere i hver posisjon. Og det tok ikke lang tid før de presenterte seg.

Allerede i det fjerde spilleminuttet ble fotrappe Raheem Sterling felt av Sunderland-back Patrick van Aanholt inne i sekstenmeteren, og dommer Robert Madley ga den engelske vingen straffe. En riktig avgjørelse.

Fra krittmerket gjorde Sergio Aguero ingen feil. Stjernespissen sendte Guardiolas menn i føringen.

Defoe med stor mulighet

Til tross for at Manchester City kontrollerte kampen i stort sett hele den første omgangen, klarte de ikke å skape stort mer enn straffesparket de scoret på. De klarte heller ikke å holde Sunderland helt borte fra eget mål.

Etter 42 minutter fikk Jermaine Defoe en kjempemulighet til å utligne, men City-keeper Willy Caballero sto i veien for spissveteranen.

Hjemmelaget ledet 1-0 til pause på Etihad.

Sunderland slo tilbake

Annen omgang fortsatte som den første. City styrte spillet, mens gjestene fra Nord-England hadde sin fulle hyre med å få tak i ballen. De lyseblå stresset ikke med å skape sjanser, men når de først spilte seg til dem, var de av den store sorten.

Etter fint forarbeid av Sterling fikk Aguero noe tilfeldig ballen i boksen etter 61 minutter. Argentineren avsluttet kjapt, men presisjonen var for dårlig.

Missen skulle vise seg å bli kostbar. For ti minutter senere fikk Defoe nok en stor mulighet etter en lekker pasning av Jack Rodwell. Denne gangen var 33-åringen langt mer klinisk foran mål og alene med Caballero satte han enkelt inn 1-1.

Selvmål avgjorde for City

I håp om å forsvare inn det ene poenget, byttet Sunderland-manager David Moyes inn midtstopper Paddy McNair. Men byttet ble ikke like vellykket som skotten så for seg. Tre minutter før full tid slo Jesus Navas ballen inn foran Sunderlands mål. Innlegget landet på hodet til McNair, som var uheldig og satte ballen i eget nett.

På tampen fikk Kelechi Iheanacho en kjempemulighet til å øke ledelsen, men nigerianeren misset.

Dermed vant City 2-1.