UTSLÅTT: Ingeborg Løvnes endte på 13. plass i det første heatet på 3000 meter hinder.
UTSLÅTT: Ingeborg Løvnes endte på 13. plass i det første heatet på 3000 meter hinder. Foto: Åserud, Lise

Ingeborg Løvnes ett sekund bak sin personlige rekord

Avsluttet sin debut i OL på imponerende vis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingeborg Løvnes avsluttet sin debut i de olympiske leker på 3000 meter hinder på tiden 9.44.85.

– Dette var stort. Det gikk sinnsykt fort de fort de første rundene, men jeg gjorde mitt beste, fortalte Løvnes til TV 2 etter løpet.

Dessverre for 19-åringen holdt ikke det inn til finaleplass, men er kun ett sekund bak hennes personlige rekord på 9.43.97.

– Jeg prøvde å unngå å se på klokka, men jeg tror ikke det gikk. Jeg har vært jevn på 9.40-tallet i år, og det er bra å gjøre det i et mesterskapsløp. Likevel har jeg høyere mål for senere. Jeg må bare innse at det er slik ting er nå, og så får jeg bruke noen sesonger på å løfte meg slik at jeg henger med blant de beste jentene, fortalte Løvnes.

Dermed kan hun være fornøyd med sin første opptreden i et OL, og vil nok ta med seg lørdagens opplevelse om fire år i Tokyo.

Løpet startet i et vanvittig tempo da Anju Takamizawa dunket til fra start. Den japanske jenta så likevel ut til å brenne altfor mye av kruttet tidlig i løpet, og ble hentet opp igjen etter tre runder.

Derfor og ut skulle mye handle om Ruth Jebet fra Bahrain som dominerte løpet. Med tre runder igjen passerte hun på 5.30 og resten av heatet hadde ingen mulighet til å spise opp forspranget hennes.

De to andre som går direkte videre til finalen er Sofia Assefa fra Etiopia og Gesa Felicitas Krause fra Tyskland. Løvnes endte til slutt på 13.plass i hennes første OL.