FØRSTE OFFISIELLE KAMP: Håvard Nordtveit i aksjon mot NK Domzale i Europaligaen 4. august. Nå er det duket for Premier League-fotball på London Stadium. Foto: John Walton/(AP)
FØRSTE OFFISIELLE KAMP: Håvard Nordtveit i aksjon mot NK Domzale i Europaligaen 4. august. Nå er det duket for Premier League-fotball på London Stadium. Foto: John Walton/(AP) Foto: John Walton

Her er «debut-blemmene» West Ham ikke må kopiere på London Stadium

Slik har det gått med andre Premier League-lag i debutene på sine nye baner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se West Ham-Bournemouth på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra 17.00!

Slik skaffer du deg Premier League-tilgang!

Spill Fantasy Premier League!

Søndag spiller West Ham sin første Premier League-kamp på London Stadium - tidligere Olympiastadion - etter at de i ligasammenheng hadde holdt til på Boleyn Ground siden 1904.

London-klubben er den niende klubben i Premier League-historien som skifter hjemmebane permanent, og Hammers-fansen håper nok i det ytterste at det skal gå bedre i deres «ny bane-debut» enn det har gått for flesteparten av de øvrige åtte.

Både Arsenal (1-1 på Emirates mot Aston Villa i 2006), Bolton (0-0 på Reebok Stadium mot Everton i 1997), Leicester (2-2 på Walker's Stadium mot Southampton i 2003) og Manchester City (1-1 på City of Manchester Stadium mo Portsmouth i 2003), mens Southampton (0-2 mot Chelsea på St. Mary's i 2001) tapte.

Kun Derbys 1-0-seier over Barnsley i 1997 og Middlesbroughs 2-0-seier over Chelsea i 1995, der for øvrig Jan-Åge Fjørtoft scoret det siste målet, har endt med seier i hjemmedebuten på nytt stadionanlegg i øverste divisjon.

I tillegg vant Sunderland 2-0 over Watford da de spilte sin første Premier League-kamp på Stadium of Light i 1999, men de debuterte på anlegget to år i forveien med en 3-1-seier over Manchester City på nivået under.

Her er oversikten over Premier League-klubbene som har spilt permanent på to ulike stadionanlegg:

  • Arsenal, Highbury fram til flytting til Emirates i 2006
  • Bolton, Burnden Park fram til flytting til Reebok Stadium (nå med navnet Macron Stadium) i 1997
  • Derby, Baseball Ground fram til flytting til Pride Park i 1997
  • Leicester, Filbert Street fram til flytting til Walkers Stadium (nå med navnet King Power Stadium) i 2002, Premier League-fotball der fra 2003
  • Manchester City, Maine Road fram til flytting til City of Manchester Stadium (nå Etihad Stadium) i 2003
  • Middlesbrough, Ayresome Park fram til flytting til Riverside Stadium i 1995
  • Southampton, The Dell fram til flytting til St. Mary's Stadium i 2001
  • Sunderland, Roker Park fram til flytting til Stadium of Light i 1997
  • West Ham, Boleyn Ground fram til flytting til Olympiastadion i 2016

PS! I tillegg til de to som har byttet bane permanen har også Fulham spilt på to baner i Premier League-sammenheng. De lånte QPRs hjemmebane Loftus Road i 1,5 år da Craven Cottage ble ombygget mellom 2002 og 2004.

Vi hadde 100 timers buildup til ligastart. Se høydepunktene her!