Sondre Justad om nakenbildene: – Helt naturlig for meg

TØYENPARKEN (TV 2): Stjerneskuddet Sondre Justad (25) deler ofte bilder av nakenbading i sosiale medier. Tanken bak er å gjøre nakenhet til en naturlig ting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For to år siden ga Sondre Justad (25) ut sin første singel. Siden den tid har han levert hitlåter som «Riv i hjertet» og «Nu har du mæ», fått tre Spellemanns-nominasjoner og spilt konserter over hele Norge.

Justad har vært på turné siden mai, og lørdag spilte han på hovedscenen på Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo.

– Det har vært en lang og fin sommer. Det føles ut som om den aldri tar slutt. Det har vært veldig artig, sier Justad til TV 2.

Se hele intervjuet fra Øyafestivalen i videoen i toppen av saken.

Ikke tid til kjæreste

Det siste året har lofotværingen hatt lite tid til venner og familie.

– Det blir litt de få gangene man er hjemme, og på telefon, sier han, og røper samtidig at han er singel.

Av musikkanmeldere og journalister har Justad blitt utpekt som jentenes favoritt. Det er ikke noe han selv tenker mye på.

– Jeg føler ikke så mye på det. Men hvis det kan bety noe for noen, så er det hyggelig, sier han.

Også kvinnelige artister har lagt sin elsk på Justad. Marit Larsen (33) og Astrid S (19) er to selvutnevnte fans av 25-åringen.

– Astrid er ei kjempeartig jente som jeg synes det er artig å henge sammen med. Ei god venninne. Vi har møttes på festivaler og vi har hengt litt sammen i Oslo. Men vi er bare venner, sier Justad.

Årets første

Et bilde publisert av Sondre Justad (@sondrejustad)

Nakenbading

Når turnéfølget til Justad skal lade batterienene mellom konsertene, er nakenbading en populær aktivitet. På Instagram deler han ofte lettkledde bilder av seg selv og bandet.

– Hud har blitt en veldig seksualisert ting, men jeg tenker at det er helt naturlig. I min omgangskrets er det ikke noe som vi tenker så mye på. Vi kan være på fest og dra av oss til baris, og vi kan ligge på stranda, dra av oss klærne og nakenbade, uten at noen gjør et stort poeng ut av det, sier Justad.

– Med bildene på Instagram vil jeg få fram at det er en helt naturlig ting. I hvert fall for meg. Så er det rått om det kan bidra til at det blir mer naturlig for andre også, legger han til.

En dag skal det fjellet bli ditt, Sondre

Et bilde publisert av Sondre Justad (@sondrejustad)

Pause fra turnélivet

Etter å ha turnert Norge rundt i flere måneder, planlegger Justad å ta en pause fra turnélivet til høsten.

– Når oktober kommer, tar vi en liten live-pause. Det er for at jeg kan gå i studio og jobbe med ny musikk. Jeg trenger tomrom for å lage noe, sier Justad.