Derfor bare lo Sveriges straffehelt av Hope Solos utpsykingsforsøk

Lisa Dahlkvist var iskald da Hope Solo startet utpsykingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverige tok seg fredag til semifinale i OL etter at de noe overraskende slo ut regjerende OL-mester USA på straffespark på Mané Garrincha-stadion i Brasilia.

Det stod 1-1 til full tid og etter to målløse ekstraomganger måtte lagene ut i en nervepirrende straffekonkurranse.

Med 3-3 i straffer gikk Lisa Dahlkvist frem for å ta svenskenes siste straffe. Med scoring ville hun sende amerikanerne ut av mesterskapet, og sitt eget lag til semifinale.

USAs stjernekeeper Hope Solo forsøkte seg på å psyke ut Dahlkvist ved å bytte hansker og hale ut tiden. Den svenske 29-åringen, som tidligere blant annet har spilt for Avaldsnes i Toppserien, lot seg imidlertid ikke påvirke og flirte hånlig og ristet på hodet av Solos fakter.

Se situasjonen i videovinduet øverst i saken.

Det er nemlig ikke første gang at Solo prøver å psyke ut midtbanespilleren.

– Hun gjorde noe lignende da jeg skulle ta staffe på henne under VM i 2011. Derfor tenkte jeg: Hva holder du med? Det er ikke noe galt med hanskene dine. Jeg synes bare det var morsomt, sier Dahlkvist til Aftonbladet.

– Deilig å se USA bli slått ut
Akkurat som i 2011, satte Dahlkvist straffen sikkert i mål.

– Hun slengte seg til den siden jeg scoret på i 2011. Hun regnet med jeg skulle legge den i det hjørnet også denne gangen. Jeg pleier det. Det var superdeilig å se den gå inn. Jeg løp rundt halve banen selv om jeg egentlig ikke orket. Det var så deilig å se dem bli slått ut, sier hun.

– De så faen meg redde ut når man så på dem. De var bare å øse på med energi, forteller hun videre.

Sveriges keepertrener, Mikael Olsson, var ikke i tvil om at Dahlkvist taklet presset.

– Hun er den største vinnerskallen vi har. Hun elsker sånne situasjoner. Derfor satte vi opp henne som nummer fem. Hope Solo prøvde å psyke henne ut 2011 også og hun scoret da. Selvfølgelig kom hun til å gjøre det igjen, sier Mikael Olsson.

– Taktløst av Solo
De seierssikre amerikanske jentene tok kvartfinaletapet tungt. Hope Solo hadde lite fint å si om Sverige og trener Pia Sundhage etter kampen.

– Jeg synes vi spilte en modig kamp. Vi skapte mange sjanser og viste masse mot. Men vi spilte mot en gjeng med feiginger. Det beste laget vant ikke i dag. Det mener jeg!, sa hun etter kampen.

Ikke alle var like imponert over Hope Solos uttalelse. Den tidligere landslagskapteinen Julie Foudy mener det er taktløst av keeperen å fremstå som en så dårlig taper.

– Jeg ristet bare på hodet når jeg så hva hun hadde sagt. Jeg tenkte: Var det virkelig nødvendig? Vi har en stolt historie med å respektere lag som vinner mot oss og å kalle Sverige for feige er bare rart og taktløst, sier hun til Sports Illustrated.

Sverige møter Brasil i semifinalen på tirsdag.

Den svenske treneren Sundhage ledet for øvrig det amerikanske kvinnelandslaget til OL-gull i 2008 og 2012.